HIVATALOS: Castillejo a Valenciában folytatja

Hivatalossá vált, hogy Samu Castillejo 3 évre szóló szerződést kötött a Valenciával.

Ahogy számítani lehetett rá, a spanyol támadó négy év után visszatért hazájába, Spanyolországba, miután kegyvesztetté vált a Milanban. A felek között hétfőn létrejött a teljes körű megállapodás és Samu a mai napon elhagyta Milánót. A játékos az új klubjánál újra együtt dolgozhat a Valenciát irányító Gennaro Gattusóval, akinek nagy szerepe volt a transzfer megvalósulásában.

A Milan kedden este a hivatalos honlapján jelentette be Castillejo távozását.

“AZ AC MILAN MEGERŐSÍTI, HOGY SAMUEL CASTILLEJO ÁTIGAZOLT A VALENCIA EGYÜTTESÉHEZ.”

A milánói együttes köszönetet mondott Castillejo profizmusáért és elkötelezettségéért, amit az elmúlt években mutatott. A klub sok sikert kívánt a játékosnak a jövőbeli karrierjéhez. A Valencia hivatalos közleménye szerint Castillejo három évre, azaz 2025. június 30-ig szóló szerződést írt alá. Olasz sajtóinformációk szerint Castillejo ingyenes átigazolással csatlakozott a Valenciához és a játékos szerződésében különböző bónuszok szerepelnek, amelyek teljesülése esetén pénzösszeg üti a Milan markát.

A 27 éves futballista 2018 nyarán érkezett a Villarreal együttesétől mintegy 21,3 millió euróért és az elmúlt években összesen 113 tétmeccsen öltötte magára a Rossoneri mezt, a mérlege 10 gól illetve 15 gólpassz volt. Samu egy trófeát, nevezetesen 1 Scudettót nyert a Milan játékosaként.

Sok sikert kívánunk, Samu!