HIVATALOS: Kessié az FC Barcelona játékosa

A spanyol élvonalban szereplő FC Barcelona hivatalos közleményben jelentette be, hogy szerződtette Franck Kessiét.

Immáron hivatalos, hogy Kessié a Barcelona játékosa és ezzel pont került a másfél éve tartó szappanopera végére. Az elefántcsontparti középpályás június 30-ig állt szerződésben a Milannal és ahogy hónapok óta számítani lehetett rá, öt év után távozott, megszegve ezzel a tavaly nyáron a szurkolók és a klub felé tett “hűségesküjét”.

Hétfőn az FC Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be Kessié megszerzését, aki ingyen csatlakozik a katalánokhoz. A 25 esztendős középpályás négy évre, azaz 2026. június 30-ig kötelezi el magát a Barcával.

Sajtóinformációk szerint Kessié éves szinten nettó 6,5 millió eurót fog keresni, amelyhez további bónuszok társulnak. A hivatalos közlemény alapján egy 500 millió eurós kivásárlási ár kerül a szerződésébe. A szurkolóknak és a sajtónak történő bemutatása szerdán délelőtt lesz.

Kessié 2017 nyarán szerződött a Milanhoz az Atalanta együttesétől, kezdetben egy kétéves kölcsön keretein belül, majd 2019-ben automatikusan életbe lépett a kötelező vásárlási jog. A klub vezetősége összesen 32 millió eurót fizetett a játékjogáért. Kessié az érkezésétől kezdve alapember volt a középpályán és a jelentős közreműködésével 2021-ben a Rossoneri visszatért a Bajnokok Ligájába, míg 2022-ben megnyerte a Scudettót.

Az elefántcsontparti válogatott játékos összesen 223 tétmeccsen öltötte magára a piros-fekete mezt, ezeken 37 gólt szerzett és 16 gólpasszt osztott ki.