HIVATALOS: Maldini és Massara szerződést hosszabbított

A Milan péntek este hivatalos közleményben tett bejelentést Paolo Maldini és Frederic Massara hosszabbításáról.

Hosszú hetekig tartó tárgyalások után csütörtökön megszületett a teljes körű megállapodás a két vezető lejáró szerződésének meghosszabbításáról. Gerry Cardinale, a RedBird Capital Partners vezetője csütörtökön számos módosítással egy új szerződésjavaslatot tett Maldini és Massara elé, amelyre rábólintottak és sikeresen zárultak a tárgyalások.

A Milan pénteken az esti órákban a hivatalos honlapján egy közleményt adott ki.

“AZ AC MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE, HOGY A MAI NAPON A KLUB IGAZGATÓTANÁCSA HOZZÁJÁRULT PAOLO MALDINI TECHNIKAI IGAZGATÓ ÉS FREDERIC MASSARA SPORTIGAZGATÓ SZERZŐDÉSÉNEK KÉT ÉVVEL TÖRTÉNŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁHOZ.”

A közlemény szerint az igazgatókkal való megállapodás a klub működésének folytonosságát tükrözi a folyamatos fejlődés érdekében. Maldini és Massara is 2024. június 30-ig szóló szerződést írt alá, plusz egy éves opcióval.

Maldini négy évvel ezelőtt, 2018 nyarán tért vissza a Milanhoz és az első évben Leonardo segítőjeként dolgozott a vezetőségben. Egy évvel később kinevezték a klub technikai igazgatójának, ezáltal nagyobb hatáskört kapott és ő felelt az átigazolásokért Massarával együtt. A 2020/21-es szezonban a csapat hosszú ávek után visszatét a Bajnokok Ligájába, majd egy évre rá megnyerte a történetének 19. Scudettóját, amelyben Maldini és Massara érdemei megkérdőjelezhetetlenek.