HIVATALOS: Négy játékosnak lejárt a szerződése

A mai naptól kezdve hivatalosan négy játékos már nem áll szerződésben a Milannal.

Elérkezett július elseje és hivatalosan is megkezdődött a nyári átigazolási időszak Olaszországban. A klub vezetősége a tulajdonosváltás hatására megkésett szerződéshosszabbítás miatt eddig csak Divock Origit szerződtette a következő szezonra, de a távozók oldalán is vannak fejlemények.

Tegnap, azaz június 30-án négy játékosnak, nevezetesen Franck Kessiének, Alessio Romagnolinak, Zlatan Ibrahimovicnak és Antonio Miranténak is lejárt a szerződése a Milannal.

Kessié 5 év után távozik a piros-feketéktől és már hosszú hónapok óta lehet tudni, hogy az FC Barcelona játékosa lesz a soron következő szezonban. Az elefántcsontparti középpályás rendre elutasította a Rossoneri ajánlatát a lejáró szerződés meghosszabbítására és úgy döntött, hogy csatlakozik a Barcához. Kessié márciusban már sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat és aláírta az előszerződését.

Romagnoli távozása is borítékolható, azonban egyelőre nem dőlt el, hogy melyik csapatban fogja folytatni a pályafutását. A Milan csapatkapitánya hét év után int búcsút a csapatnak, amellyel 1 Scudettót és 1 Olasz szuperkupát nyert. Az olasz középhátvéd szintén ingyen távozik a lejáró szerződése miatt, a legvalószínűbb célállomásnak a Lazio tűnik.

Minden jel arra utal, hogy Ibrahimovic a lejáró szerződése és a térdsérülése ellenére a 2022/2023-as szezonban is a Milan játékosa lesz. A svéd klasszis folytatni kívánja a játékot és hamarosan aláírja az új kontraktusát a klubbal – írja a La Gazzetta dello Sport. A lap szerint Ibra új szerződése két részből tevődik majd össze. Egyrészt a svéd klasszisnak jelképes összegű, alacsony fix fizetése lesz a 2022/2023-as idényben, másrészt ehhez különböző bónuszok társulnak a mérkőzések és gólok számától, valamint az egyéni illetve a csapat teljesítményétől függően. Ibracadabra a 2020-as visszatérése óta a harmadik szerződéshosszabbítására készül.

Mirante tavaly októberben Mike Maignan és Alessandro Plizzari sérülése miatt szabadon igazolhatóként csatlakozott a Milanhoz és a szezon során harmadik számú kapus volt. Könnyen elképzelhető, hogy a Milan még egy évre hosszabbít a 38 éves olasz hálóőrrel. Ebben az esetben Plizzari kölcsönbe mehet a több játéklehetőség és a tapasztalatszerzés érdekében.