Homokágyban, parkban és teherautó platóján bringáznak Veszprémben

BringaSport – 2016.11.04 – LOcarGO Veszprém Cross sajtóközlemény – A királynék városába, Veszprémbe érkezik november 20-án a „téli kerékpáros cirkusz”. A bakonyi megyeszékhelyen ötödik alkalommal rajtol a LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár-verseny, a magyar cyclocross kupasorozat harmadik futama.

A Veszprémi Kerékpáros Egyesület „közelebb a városhoz” jeligével idén az eredeti, a város központjától alig 500 méterre levő Jutasi úti parkban méreti meg a hazai és várhatóan az osztrák versenyzők legjobbjait.

„Idén is látványos viadalt szervezünk, több korosztály számára írtuk ki a futamokat, homokágyban, parkban és teherautó platóján is bringáznak majd a versenyzők. A hazai élvonal mellett az utánpótláskorúakat is várjuk Veszprémbe” – tájékoztatott Tóth András főszervező.

sc_2015_02_veszprem-141

A terepkerékpár vagy más néven cyclocross versenyeket az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik. Ezek a viadalok 1500-3000 méter hosszú körpályán zajló versenyek, amik egyrészt földutakon, réteken, füves területeken, másrészt aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak.

sc_2015_02_veszprem-074

A sportág igazi hazájának Belgium és Franciaország tekinthető. Ezek az országok 1950 óta már több világbajnokságot is szerveztek az azóta már Amerikában is népszerű kerékpáros műfajból.

A versenyről bővebb információ a www.veszpremcross.hu oldalon érhető el.

Fotók: lebidon.net

Kapcsolat: Tóth András főszervező (Veszprém Cross és Bakony 200), a Veszprémi KE alelnöke (00 36) 709 841 093 és info@bringasandras.hu

Forrás: www.bringasport.hu – RSS