Horváth Balázsé a 140 cm a maratoni versenyen

1549-szer csöngetett a zsűri a szezon utolsó fedettpályás országos minősítő versenyen a Nemzeti Lovardában, amely startrekord a nemzeti díjugrató versenyeinken. A csütörtöki és pénteki legmagasabb versenyszámot, a 130 cm-es A/2 *-t a nyíregyházi Técsy Attila nyerte villámgyors lovaglásokkal, a lewitzi tenyésztésű Chaccoval.

TecsyAttila Chacco GoldTour Fr

 

Szombaton a 135 cm-t, A/2 ** -ot a verseny egyik legeredményesebb lovasa, Búza Krisztián nyerte Fortender nevű ménjével.

fortender

Harmincnyolc lovas indult a vasárnap esti 140 cm-es, A/3* versenyszámban, ahol a Karádi László által épített alappályát tizenhárom lovas teljesítette hibapont nélkül. Sok kockáztatás után, végül három lovas tudott hibapont nélkül maradni, győzött az Airvent Lovas Club lovasa, Horváth Balázs Hannibállal, megelőzve a Kis Zsolt Carnero párost.

HorvathBalazs Hannibal 27 So

Az elmúlt három év magyar bajnoka a harmadik helyet is begyűjtötte sárga fedezőménjével, Zordonnal. A fiatal lovak versenyszámaiban, a pénteki 5 éves lovak minősítőjében is láthatott a közönség egy nem mindennapi produkciót, hiszen Czuczi István fedezőménje, Churchill, Kovács Henrivel a hátán 9,4 pontot kapott a stílusbíróktól.

henri

A fedettpályás szezon két kiemelkedő versennyel záródik hazánkban. Március 12-15 között a budapesti fedettpályás döntő, míg április 1-3-ig a Mesterek Tornája kerül megrendezésre Kaposváron.

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS