Hosszabbíthat edzőjével az argentin bajnokság bennmaradója – sajtóhír

Megbízható sajtóértesülések szerint a felek közel állnak az új megállapodáshoz az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2023-as idényében nagy hajrával bennmaradó csapatnál…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

César Luis Merlo értesülései szerint a bennmaradását az utolsó fordulóban biztosító Unión Santa Fé előrehaladott tárgyalásokat folytat vezetőedzőjével, Kily Gonzálezzel a szerződése 2024 decemberéig történő megújításáról.

A 49 éves egykori kiváló szélső eddigi egyetlen edzői szerepvállalása alkalmával 2020 júliusától 2022 márciusiáig a Rosário Central edzője volt. Kily vezetésével a Canalla bő másfél év alatt 68 tétmérkőzésen 25-öt nyert meg 14 döntetlen és 29 vereség mellett. Bő egy éven át nem kapott új feladatot, mígnem idén júniusban kinevezték a Tatengue kispadjára. Kily 20 mérkőzésen irányította a csapatát, amely ebből mindössze négy meccset nyert meg 11 döntetlen és öt vereség mellett.

Az Unión Santa Fé sokáig veszélyeztetve volt a kiesés által az éves tabellán, azonban az utolsó fordulós mérkőzése megnyerésével biztosította bennmaradását.

González annak idején 1995 és 2005 között 56 mérkőzésen lépett pályára az argentin válogatottban, részt vett két Copa Américán és a 2002-es világbajnokságon, valamint tagja volt a 2004-es athéni olimpiát megnyerő együttesnek. Aktív pályafutása során Európában olyan csapatonál fordult meg, mint a Real Zaragoza (1996-1999), a Valencia (1999-2003) vagy az Internazionale (2003-2006) gárdája.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Hosszabbíthat edzőjével az argentin bajnokság bennmaradója – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.