Hosszú Katinka negyedszer világbajnok 400 méter vegyesen, Verrasztó Dávid ezüstérmes


Hosszú Katinka aranyérmet nyert 400 méter vegyesen a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján. Verrasztó Dávid ezüstérmet szerzett 400 méter vegyesen.

A háromszoros olimpiai bajnok, a szám ötkarikás címvédője és világcsúcstartója 4:29.33 perces világbajnoki rekorddal csapott célba. A 28 éves Hosszú így két arany- (200 és 400 m vegyes), valamint egy ezüst- (200 m hát) és egy bronzéremmel (200 pillangó) zárta a világbajnokságot. Hosszú 13. világbajnoki érmét szerezte, ezzel a magyar ranglistán behozta Cseh Lászlót.

Verrasztó Dávid ezüstérmet szerzett 400 méter vegyesen a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján. A 28 éves magyar versenyző 4:08.38 perces idővel csapott célba a 4:05.90 perces világbajnoki csúccsal győztes amerikai Chase Kalisz mögött. Verrasztó két évvel ezelőtt Kazanyban szintén ezüstérmes volt ebben a számban, a riói olimpián azonban csalódást keltően csak a 12. lett, azaz még a döntőbe sem jutott be. Verrasztónak az eredményhirdetéskor a szám egykori magyar egyeduralkodója, a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás adta át az érmet, valamint Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke gratulált neki.

(MTI, fotó: MTI)

Forrás: www.mob.hu – RSS