Ha az afrikai meleg már kellőképpen meggyötört, akkor kényeztessük és frissítsük magunkat a gyümölcsös vizek kavalkádjával.
Figyelem: az itt leírt mennyiségek 2 liter üdítőhöz szükségesek, kisebb vagy nagyobb mennyiség készítése esetén arányosítsunk.
Mossuk meg a gyümölcsöt alaposan! Ha azonnal fogyasztjuk se rossz, de ha hagyjuk az ízeket a hűtőben összeérni néhány órát, akkor lesz az igazi. Az egyébként mindegyikre igaz, hogyha lefedve, és hűtve tároljuk, akár 3 napig is elállnak.
A jégkockák a tetején egyúttal szűrőként is funkcionálnak, jelentősen leegyszerűsítve a dolgunkat.
1. Minden citrust bele!
Hozzávalók: 1 narancs, 1 lime, 1 citrom a szükséges gyümölcs.
Vágjuk darabokra, tegyük a kancsóba, és a néhányszor az edény falának nyomban kevergessük. Így a gyümölcs kiadja a levét, de nem megy darabokra. Tegyünk hozzá jeget, öntsük rá a vizet, és így rakjuk a hűtőbe, lefedve, hogy semmilyen szagot ne vegyen fel.
2. Málna és lime
Negyedeljünk fel 2 db lime-ot, a levét facsarjuk az edénybe, majd adjuk hozzá a málnát is. Préselés, turmixolás mint az előbb, tegyük bele a jégkockát, majd a vizet. Keverjük el, tegyük az egészet a hűtőbe.
3. Rozmaringos görögdinnye
Tegyünk egy szál rozmaringot az edénybe, és óvatosan kevergessük (rozmaringnak erős íze van, úgyhogy óvatosan). A görögdinnyét kockázzuk fel, majd nyomjuk ki belőle a levét. A további lépések hasonlóak az előzőekhez.