Huszonhat ország ökölvívói szerepelhetnek az augusztusi serdülő Európa-bajnokságon

A serdülő csapat Dorkó Péter vezetésével már megkezdte a felkészülést a korosztályos Európa-bajnokságára, amelyre a törökországi Erzurum városában kerül sor augusztus 10-e és 21-e között. Az első versenynapra augusztus 12-én kerül sor, míg a szünnapot követően a döntőkre pedig nemzeti ünnepünkön, 20-án.

A Török Ökölvívó Szövetség rendezte májusban a női világbajnokságot, míg rövid időn belül a következő esemény, a serdülő Európa-bajnokságnak is otthont adhatnak. A kelet-törökországi Erzurum városa korábban még sohasem rendezett ilyen fontos nemzetközi ökölvívó eseményt.

Albánia, Anglia, Azerbajdzsán, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Izrael, Koszovó, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Skócia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, és Ukrajna jelezte részvételét a serdülő Európa-bajnokságon.

Több mint háromszáz 13 és 14 éves tehetség részvétele várható a törökországi serdülő Európa-bajnokságon, amely a negyedik kontinensviadal ebben az évben az U22-eseket, az ifiket, és a felnőtt férfiakat követően. A serdülőket követően még a juniorok, és a felnőtt hölgyek Európa-bajnokságaira is sor kerül ebben az esztendőben, így az év második fele is igen eseménydúsnak ígérkezik.

Az edzői kar remek programot állított össze, a versenyzők folyamatosan meccsben voltak tartva az elmúlt hetekben, így nem rutintalanul vághatnak neki a kontinensbajnokságnak. A Magyar Utánpótlás Kupán népes számú serdülő ökölvívó szerepelt, és a legjobbak lehetőséget kapnak, hogy az Európa-bajnokságon is bizonyíthassák képességeiket.

Az első Gyergyó Openen szerepelt a serdülő magyar válogatott júniusban, amelyet az erdélyi Godako Akadémia rendezett meg Gyergyószentmiklóson nagy sikerrel. A serdülő magyar válogatott tizenöt tagja közül hét is beverekedte magát a döntőbe, és öten aranyéremmel távozhattak az erdélyi városból.

A tavalyi szarajevói serdülő Európa-bajnokságra is augusztusban került sor, amelyen a magyar csapat tagjai közül többen első alkalommal szerepelhettek a nemzetközi mezőnyben. A serdülő fiúk Jóni Rikárdó révén egy ezüstöt, valamint Deli Gergő jóvoltából egy bronzérmet szereztek. Hét lány képviselte a serdülő csapatot 2021-ben, közülük ketten éremmel térhettek haza, Budai Flóra egészen a döntőig menetelt, ahol ezüsttel gazdagodott, míg Varga Sára és Petrimán Patrícia egy-egy értékes bronzzal térhetett haza.

A serdülő Európa-bajnokság programja:

Augusztus 10. – Érkezés

Augusztus 10-11. – Regisztráció

Augusztus 11, 17:00 – Technikai értekezlet

Augusztus 11,. 18:00 – Sorsolás

Augusztus 12., 14:00 és 18:00 – Első versenynap

Augusztus 13., 14:00 és 18:00 – Második versenynap

Augusztus 14., 14:00 és 18:00 – Harmadik versenynap

Augusztus 15., 14:00 és 18:00 – Negyedik versenynap

Augusztus 16., 14:00 és 18:00 – Ötödik versenynap

Augusztus 17., 14:00 és 18:00 – Hatodik versenynap

Augusztus 18., 14:00 és 18:00 – Hetedik versenynap az elődöntőkkel

Augusztus 19. – Szünnap

Augusztus 20., 14:00 és 18:00 – Nyolcadik versenynap a döntőkkel Augusztus 21. – Hazautazás