Huszti, Hajnal elégedett, Dárdai kevésbé a Bundesligában nyújtott teljesítménnyel

hannover.jpg

Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás elégedett, Dárdai kevésbé csapata és saját teljesítményével a német labdarúgó-bajnokság most véget ért 2007/2008-as szezonjában.

Huszti csapata, a Hannover a  nyolcadik, Hertha BSC (Dárdai) a tizedik, míg  a Karlsruhe (Hajnal) újoncként a tizenegyedik helyen végzett.
   
Az MTI-nek nyilatkozva Huszti Szabolcs úgy vélte, hogy a csapat nem vallott szégyent, különös tekintettel arra, hogy a Hannover a bajnokságban évtizedek óta nem végzett olyan előkelő helyen, mint most. Szavai szerint ez akkor is igaz, ha az együttes hullámzó teljesítményt nyújtott, jó kezdés után visszaesett, majd ismét előrelépett. Saját teljesítményét a középpályás jónak értékelte, bár úgy vélte, hogy ez a hullámzás kissé az ő játékára is rányomta bélyegét. A magyar válogatott játékos elmondta, hogy jól érzi magát Hannoverben, a csapattársak közül több barátja is van, s elégedett a körülményekkel. Ugyanakkor az elkövetkező években mindenképpen fejlődni akar.
   
Hasonlóan nyilatkozott a 27 éves Hajnal Tamás is, akit a szezon első fele után a Bundesliga játékosai a német bajnokság legjobb külföldi labdarúgójának választottak. Hajnal szerint a Karlsruhe, amely egy évvel ezelőtt jutott fel az első osztályba, a Hamburg ellen az utolsó fordulóban elszenvedett súlyos vereség (7-0) ellenére a maximumot nyújtotta. A játékos – akit többször is beválasztottak a forduló válogatottjába – ugyanakkor szintén úgy fogalmazott, hogy fejlődni akar, s ezzel indokolta, hogy a Karlsruhe csapatából a Borussia Dortmund együtteséhez igazolt. Értékelése szerint a Dortmundban jóval több van annál, amit a mostani szezonban mutatott, s rendkívül nagy az elvárás vele szemben.
   
A 32 éves Dárdai Pál – aki másfél év után most került vissza a magyar válogatottba – az MTI-nek rendkívül kritikusan úgy értékelte, hogy a Hertha az egyik leggyengébb szezonját zárta azóta, hogy – tizenegy évvel ezelőtt – a berliniek játékosa lett. Mindezt  elsősorban azzal magyarázta, hogy a klubhoz  sok új labdarúgó került, s beilleszkedésük nem volt zökkenőmentes. Saját teljesítményével kapcsolatban Dárdai úgy fogalmazott, hogy a szezon első felében jól kezdett, az idei esztendő elején azonban megsérült, s hat hetet ki kellett hagynia. Eközben Lucien Favre vezetőedző a brazil válogatott Mineirót játszatta posztján, s ezért –  sérüléséből felépülve – az utolsó fordulókban már csak húsz percekre kapott helyet. Mindennek ellenére annak a meggyőződésnek adott hangot, hogy ősztől sikerül visszaszereznie  állandó helyét a brazil játékostól.
   
Mindhárom, a Bundesligában rendkívül népszerű labdarúgó ugyanakkor hangsúlyozta: a legfontosabb most a jó szereplés a magyar válogatottal.

MTI