Ibra a Ferrarinál sem hazudtolta meg önmagát

“Ha megveszed Ibrahimovicot, akkor valójában egy Ferrarit veszel.”

Zlatan Ibrahimovic meghívást kapott a Ferraritól és néhány nappal ezelőtt ellátogatott a Fiorano pályára. Ez egy privát versenypálya, amely az olasz istálló tulajdonában van és fejlesztési illetve tesztelési célokat szolgál. A svéd klasszisnak lehetősége volt találkozni a Ferrari Formula 1-es versenyzőivel, Carlos Sainz-cal és Charles Leclerc-rel.

Ibrát Maranellóban fogadta a Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto. A 40 éves csatár belépője zseniálisan sikerült és nem hazudtolta meg önmagát, miután kezet fogott az Inter-szimpatizáns hírében álló olasz mérnökkel. “Először is szeretnék neked átadni egy kis ajándékot. Tudom, hogy az Internek szurkolsz, de hát senki sem tökéletes…” – mondta Ibrahimovic, majd átadott Binottónak egy 1-es számmal ellátott névre szóló Milan-mezt.

Ezt követően Zlatan beszélgetett Leclerc-rel és Sainz-cal is, aztán a fioranói versenypálya felé vették az irányt. Ibrahimovic lehetőséget kapott, hogy kipróbálja magát a Ferrari 296 GTB volánja mögött, miután Sainz-cal körbeautózták a pályát. Természetesen vezetés közben Zlatan megragadta az alkalmat a viccelődésre: “Ha megveszed Ibrahimovicot, akkor valójában egy Ferrarit veszel.”

A látogatás során a 2022-es bahreini nagydíj győztese, Charles Leclerc tartott egy bemutatót Ibrának, akinek megmutatta azt az autóját, amivel az első győzelmét aratta a Formula–1-ben.

Egyébként Ibrahimovic nagy sportautó fanatikus és számos különleges Ferrari áll a garázsában. A 39. születésnapján egy Ferrari Monza SP2-t vásárolt magának, míg egy évvel később – a 40. életévének betöltésekor – egy arany színben pompázó Ferrari SF90 Stradale autóval lepte meg magát.