Ibrahimovic újra a csapattal tréningezett

Nagyszerű hír érkezett Milanellóból: Zlatan Ibrahimovic 8 hónap után újra a csapattal együtt kezdett, miközben a klubhoz közeli források rávilágítottak arra, hogy mi áll a Bajnokok Ligája-keretből való kimaradásának hátterében.

A MilanNews tudósítása szerint Ibrahimovic a mai edzés első részében a csapattal edzett, majd a tréning többi részében folytatta a személyre szabott edzésprogramját.

Ez nagy előrelépés Ibrahimovic számára, hiszen hosszú rehabilitáción van túl, ugyanis tavaly májusban megoperálták a térdét a 19. Scudetto megnyerése utáni napokban. Nyolc hónapja nem lépett pályára mérkőzésen és mostanra felépült, így labdás edzéseket végez és fokozatos terhelést kap. A legutóbbi híresztelések szerint Ibra valószínűleg ott lehet a keretben a jövő heti Torino elleni bajnokin.

Mint arról beszámoltunk, a 41 éves klasszis nagy meglepetésre kimaradt a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára nevezett keretből, így biztosan nem fog pályára lépni a Tottenham elleni nyolcaddöntőn. Zlatan számára mindenképpen véget ért az aktuális BL-kiírás az idei szezonban, ugyanis többször nem lehet módosítani a keretet és egy esetleges továbbjutás esetén sem lesz jogosult játszani a következő körökben.

A MilanNews közlése szerint Stefano Pioli a játékossal és a vezetőséggel folytatott megbeszélés eredményeképpen úgy határozott, hogy nem nevezi Ibrahimovicot a BL-keretbe. Ennek hátterében kizárólag szakmai döntés áll.

Az edző úgy ítélte meg, hogy a BL-keret korlátozott létszáma miatt inkább olyan játékost nevez, aki fizikálisan rendelkezik meccsrutinnal és több játékperc van a lábában, mivel Ibrahimovic tavaly május óta egyáltalán nem játszott és még nem végez teljes értékű edzésmunkát.