Idősebb Lisztes Krisztián visszatért a Ferencvároshoz – HIVATALOS

A Ferencváros egykori közönségkedvenc eddig is gyakran fordult meg a Groupama Arénában, mivel fia jelenleg a csapat játékosa, a továbbiakban azonban hivatalosan is újból a klub kötelékében dolgozhat…

A Ferencváros hivatalos honlapján számolt be róla, hogy idősebb Lisztes Krisztián a labdarúgó szakosztály utánpótlás-menedzsereként tevékenykedik a klubnál.

“Korábban Szűcs Mihály, a Soroksár ügyvezetője és sportvezetője dolgozott nálunk ebben a munkakörben, ám a terület az elmúlt másfél évben betöltetlen volt. Az utóbbi időben nem volt olyan személy, aki szakmailag, emberileg és a Fradihoz való kötődésével megfelelően be tudta volna tölteni ezt az űrt, most azonban Lisztes Krisztián elérhető volt, ezért elkezdtünk beszélgetni vele egy lehetséges szerepvállalásról. A klubvezetés részéről Kubatov Gábor elnök úr, Nyíri Zoltán ügyvezető-alelnök, Hajnal Tamás és jómagam is támogattam Krisztián kinevezését. Lisztes Krisztián egyfajta „híd-szerepet” fog betölteni az utánpótlásunk, a Soroksár és az FTC II között szakmai koordinálás és ügyintézések terén. Krisztián mind szakmailag, mind emberileg rengeteg olyan hozzáadott értéket képvisel, amivel azt gondolom, az utánpótlásunk még egy szintet tud majd lépni” – árulta el Palásthy Norbert, az FTC akadémiai igazgatója.

A 49-szeres magyar válogatott Lisztes Krisztián korábban öt esztendőn át dolgozott a Ferencváros utánpótlás-edzőjeként, 2020-ban távozott, így három év után tért vissza.

“Mindig is a Ferencvároshoz tartoztam, a fiam, Krisz szereplésének köszönhetően pedig tovább erősödött a kötődés. Most adódott egy lehetőség a klubnál, amivel élni szerettem volna. Úgy érzem, számomra testhezálló a magasabb korosztályokban szereplő tehetségek menedzselése, az ő fejlődésük segítése, ezért nem is gondolkodtam igazából, amikor felvetődött a visszatérés lehetősége. Elérkezett a pillanat, ez volt a legjobb megoldás. Elsősorban az NB III-as, az U19-es és az U17-es csapatunkban, valamint a Soroksárban szereplő játékosokkal fogok foglalkozni. A cél az, hogy minél hamarabb, minél magasabb szinten beintegráljuk a felnőtt fociba a tehetségeket. Hiteles lehetek a fiatalok előtt, hiszen a Fradiban nevelkedtem, innen indulva tudtam nemzetközi karriert is befutni, manapság ráadásul a fiam is ugyanezt az utat járja. A cél, hogy a nálunk szereplő fiataloknak segíthessünk abban, hogy mielőbb megállják a helyüket a felnőtt fociban is” – jegyezte meg a VfB Stuttgart és a Werder Bremen egykori kiváló futballistája.

fociclub