Így értékelt Pioli a Spezia elleni vereség után

Stefano Pioli, a Milan trénere nyilatkozott a Spezia elleni 2-0-ra elveszített bajnokit követően és elmondta, hogy semmiképpen sem ilyen eredményre számítottak, viszont nem gondolja azt, hogy a játékosok nem lettek volna elszántak. Pioli azt is elárulta, hogy a lefújás után mit mondtak az ultrák a csapatnak a vendégszektor előtt.

„Ez egyértelműen nagy csalódás. A második félidőben gyengén teljesítettünk azok után, hogy az első játékrészben jók voltunk. Nem voltunk kiválóak, de rendben volt az első 45 perc. Irányítottuk a játékot, nagyon kevés kockázat volt és helyzeteket alakítottunk ki. A rögzített játékhelyzetből kapott első gól megnehezítette a dolgunkat. Semmiképpen sem ilyen eredménnyel és teljesítménnyel akartunk távozni ebből a stadionból.” – mondta Pioli a lefújás után.

„Könnyű az elszántság hiányáról beszélni, de nem gondolom, hogy a csapat nem volt elszánt a mérkőzésen. Úgy vélem, hogy hiányzott a tempó, a minőségi játék és sokkal határozottabbnak kellett volna lennünk, hogy előnyt alakítsunk ki és kihasználjunk néhányat a gólhelyzeteinkből. A gólszerzésben nagyon nehezen tudunk átjutni a holtponton és aztán a mérkőzések komplikálttá válnak. Sokkal pontosabbnak kell lennünk a vezetés megszerzése érdekében.”

„Egységesek, pozitívak és elszántak vagyunk a keddi visszavágó előtt. Erre a mérkőzésre úgy kell tekintenünk, hogy segítsen jobban felkészülni az Inter elleni csatára, amely a szezon legfontosabb meccse lesz. Magabiztosan kell pályára lépnünk abban a hitben, hogy képesek vagyunk legyőzni őket. Azt gondolom, hogy ehhez megvannak a képességeink.”

„Messias és Krunic? Nem utaztak el velünk a meccsre, mert nem voltak bevethetőek. Mindent megteszünk, hogy visszatérjenek a következő mérkőzésre. Hétfőn meglátjuk, hogy ott lehetnek-e a visszavágón vagy sem. Remélem, hogy Leao, Krunic és Messias is a rendelkezésemre fog állni, hogy minél több választási lehetőség legyen a csapat összeállítása szempontjából.”

„Normális, hogy a Bajnokok Ligája jár a fejünkben és természetes dolog, hogy csalódottak vagyunk az első mérkőzés miatt, de tudtuk, hogy milyen fontos ez a Spezia elleni bajnoki. Ez a vereség megnehezítheti a jövőnket a bajnokságban. Négy nappal a BL-elődöntő első meccse előtt a szezon egyik legjobb mérkőzését játszottuk a Lazio ellen, aztán a milánói derbin az első 20 perc megváltoztatta a dolgokat számunkra. Nincs sok lehetőségünk arra, hogy pozitívvá alakítsuk ezt a szezont és kedden kiváló mérkőzést kell játszanunk. Hinnünk kell abban, hogy van esélyünk.”

„Curva Sud üzenete? Arra sarkalltak és ösztönöztek minket, hogy minden tőlünk telhetőt beleadjunk.”