Ilyen az, amikor a 635 lóerő nem elég!

Autó

2016. március 21. hétfő, 11:42

Szerző: Mészáros Gergely

Kizárólag Ausztráliában és Új-Zélandon lesz kapható, ráadásul minimális példányszámban a Bentley Continental GT Black Speed.

bentleycontinentalgtblackspeed

Igaz, hogy talán nem a világ legerősebb, leggyorsabb és legagresszívebb autója a Bentley Continental GT Speed, ám a 635 lóerő és a brutális menettulajdonságok mellé járó utolérhetetlen stílus sok mindenre kárpótlást jelenthet. Gondoltam én, de nem így az ausztrál és az új-zélandi vásárlók, akik úgy vélték, hogy lehetne egy kicsit „durvább” megjelenésű az angol luxuskupé.

bentleycontinentalgtblackspeed03

Az ő igényeiket kielégítve született meg a limitált példányszámú Contintental GT Black Speed. A mindössze 10 példányban készülő, különleges modell karosszériáját sötétvörös csíkok díszítik: többek között az alsó spoilert, az oldalsó szoknyákat, a hűtőmaszkot, a kerékjárati íveket, nem utolsó sorban pedig a diffúzort. A fényes fekete, 21 colos felni szintén jól illik az autó megjelenéséhez. A súlyos ajtókat feltárva ismét feltűnik a kontrasztos vörös díszítés, élénk színű betétek kerültek a műszerfalra, az ajtókra, a kardánalagútra és az ülésekre egyaránt. Mindenesetre a Bentley lakberendezői ezúttal sem hibáztak. A gépháztető alatt viszont maradt minden a régiben: így a 635 lóerős Continental GT Black Speed 4,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 331 km/h. Ára alapra 525.000 ausztrál dollár, ám az extrákkal könnyedén eléri a 600.000 dolláros összeget.

bentleycontinentalgtblackspeed01

 

Forrás: www.formula.hu – RSS