Ilyen még nem volt: Anglia győzelemmel kezdett az Eb-n és visszavágott a horvátoknak – videó

Alaposan nekiugrott az előzetesen is esélyesebbnek tartott Anglia a horvátoknak, a briteket pedig nyilván a 2018-as vb-elődöntő veresége is fűthette a visszavágásra. A Manchester City kiválósága, Foden már a 7. percben eltalálta a kapufát, majd nem sokkal később Őhilipps lövését kellett védenie Livakovicnak.  A hatalmas labdabirtoklási fölényben játszó házigazda a folytatásban is dikálta a tempót, de kevesebb helyzetet tudott már kialakítani.

A második játékrész elején úgy tűnt, picit aktívabbak lettek az addig elég halványan futballozó horvátok, Modricnak volt egy ígéretes lövése is, de aztán megjött az angolok vezető gólja.

Az 57. percben Phillipstől kapott remek labdát Sterling, hét méterről lőtt is a becsúszó Vrsaljkót megelőzve, Livakovic pedig csak beleérni tudott a lövésébe (1-0).

Öt perccel később kis híján megduplázták előnyüket a háromoroszlánosok: Mount nagyszerű középreadását azonban Kane szinte a kapu torkából a léc fölé vágta – majd meg is sérült kicsit a kapufának csúszva. Újabb pár perc múlva Mount szabadrúgása kerülte el a kaput, majd Sterling 10 méteres lökete zúgott el a léc fölött.

A horvátok is próbálkoztak, de nem igazán tudtak mit kezdeni a szigorú angol védekezéssel a Wembley-stadionban.

Így maradt az 1-0, először fordult elő a sikeres angol rajt egy kontinenstornán.  Gareth Southgate pedig az első szakvezető lett, aki győzelemmel kezdett egy Európa-bajnokságot az angol kispadon.

Európa-bajnokság, D-csoport:

Anglia – Horvátország 1-0 (Sterling 57.)