Íme, a férfi válogatottunk nyári kerete!

marcztamas2017vizesvb01

Märcz Tamás kihirdette a válogatott keretét. Szövetségi kapitányunk 21 főt hívott be a három nagy eseményre…marcztamas2017vizesvb01

Egy nappal a bajnoki döntő után, nyilvánosságra hozta Märcz Tamás a férfi válogatott nyári keretét.

Szövetségi kapitányunk az Európa-bajnokság (július 14-28.) mellett, a budapesti Világliga szuperdöntőjén (június 18-24.) és a Világkupán (szeptember 11-16.) méretteti meg magát a csapattal.

Bővebb ez a keret, mint előzetesen szerettem volna, aminek elsősorban az az oka, hogy a Világliga-indulás és a két nemzetközi torna, illetve a klubszezon versenynaptára, a BL nyolcas döntője nem kis feladatot ró a játékosokra. Némi előregondolkodás is van a kerethirdetésben, hiszen az Európa-bajnokságot követő pihenő után augusztus közepén ismét válogatott edzések lesznek, szeptemberben ugyanis a berlini Világkupán játszunk – mondta az mvlsz.hu-nak.

Szövetségi kapitányunk hozzátette: a teljes szezonban nyújtott teljesítményt vettem figyelembe, a klubban látott és a válogatottban tapasztalt produkció alapján kaptam átfogó képet arról, kiket érdemes meghívni. Azt hiszem, bátran mondhatom, ez egy stabil keret, a játékosok nagy része ott volt év közben a csapatban. A két talán új arc Kardos Gergő, aki a Szolnokban bizonyította, bármikor képes a padról beugorva is jól védeni, illetve Pohl Zoltán, aki a Fradiban nyújtott egyre inkább figyelemreméltó teljesítményt. A szerkezetet is figyelembe kellett venni, minden posztra versenyhelyzet van, ami jól szolgálhatja a felkészülés sikerességét – fejezte be a Märcz Tamás.

Három fázisban kezdi meg a felkészülést a csapat. Jövő hét szerdán (május 30.) öt játékos  – Erdélyi Balázs, Nagy Ádám, Török Béla, Vadovics Viktor, illetve meghívott kap kereten kívüliként , Szakonyi Dániel – ugrik vízbe, majd június 4-én Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Vámos Márton és Vogel Soma csatlakozik hozzájuk. Tíz nappal később pedig a BL Final Eightben érdekeltek Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Jansik Dávid, Kardos Gergely, Kovács Gergő, Mezei Tamás, Nagy Viktor és Zalánki Gergő is csatlakoznak.

A férfiválogatottunk nyári kerete:
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Szakonyi Dániel (BVSC), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS