Íme a nyári érkezők és távozók névsora

Ezen a nyáron 6 játékost igazolt a Milan vezetősége és több mint 10 játékos távozott.

A Milan májusban 68 ponttal az ötödik helyen zárta az olasz bajnokságot és lemaradt a Bajnokok Ligája-indulásról. A harmadik Atalanta és a negyedik inter egyaránt 69-69 ponttal végzett. Az utolsó fordulót követő napokban közös megegyezéssel Gennaro Gattuso felállt a vezetőedzői székből, továbbá Leonardo benyújtotta lemondását – amelyet az Elliott Management elfogadott.

Júniusban a klub bejelentette Zvonimir Boban visszatérését. A horvát szakember a Milan hívására feladta a FIFA-nál betöltött pozícióját és csatlakozott Paolo Maldinihez, aki Leonardo távozásával technikai igazgató lett. Nem sokkal később Frederic Massara lett az új sportigazgató és ezzel teljessé vált a vezetőség. Június végén Marco Giampaolót nevezték ki a Milan vezetőedzőjének és 2+1 évre szóló szerződést írt alá a piros-feketékkel.

Ezzel egyidőben hivatalossá vált, hogy a Milan nem vesz részt az Európa Ligában a 2019/2020-as idényben a Pénzügyi Fair Play megsértése miatt. A klub megállapodást kötött az UEFA-val és gyakorlatilag visszalépett a sorozattól.

Június 30-án öt játékosnak lejárt a szerződése, nevezetesen Cristian Zapatának, Riccardo Montolivónak, José Maurinak, Andrea Bertolaccinak és Ignazio Abaténak. Ők ingyen távoztak, míg Tiémoué Bakayoko a kölcsönszerződés lejártával visszatért a Chelsea-hez. A Milannak egy 35 millió eurós vásárlási opciója volt a francia középpályásra, de végül nem élt vele.

Manuel Locatelliért további 10 millió euró folyt be a klub kasszájába, mivel érvénybe lépett a kötelező vásárlási jog. Ugyanez a helyzet Gustavo Gomez és Stefan Simic esetében, előbbiért 4,5 milliót, míg utóbbiért 500 ezer eurót kapott a Milan. Két év után idén nyáron járt le Franck Kessié kölcsönszerződése és a megegyezés szerint a Milannak további 24 millió eurót kellett átutalnia az Atalantának a kötelező vásárlási jog alapján.

Július elején a Milan bejelentette az első nyári igazolását, Theo Hernándezt. A 21 éves balhátvéd 20 millió euróért érkezett a Real Madridtól. Pár napra rá Rade Krunic leigazolása is hivatalossá vált az Empolitól. Az esetleges távozókról folyamatosan cikkezett a sajtó a nyáron: többek között Susót az AS Roma, Gianluigi Donnarummát a Paris Saint-Germain, Hakan Calhanoglut az RB Leipzig, Patrick Cutronét a Wolverhampton, André Silvát a Monaco és Alessio Romagnolit az FC Barcelona környékezte meg.

A hónap végén a Milan megállapodott Cutrone eladásáról a Wolverhampton együttesével, amely 18 millió euróért + 4 millió bónuszért szerződtette. Nem sokkal később a klub bejelentette Rafael Leao érkezését. A 20 éves csatár a Lille-ben szerepelt és a Milan 25 millió eurót fizetett érte, valamint az üzlet részeként Tiago Djaló Franciaországba szerződött.

André Silva kapcsán a Milan és a Monaco ugyan megállapodott egymással, de a francia együttes az orvosi vizsgálatok után visszalépett az üzlettől. Ezzel párhuzamosan Maldiniék tárgyalásokat folytattak Ángel Correáról az Atléticóval, azonban a Silva-üzlet meghiúsulása miatt lelassultak a tárgyalások. A klub nem volt hajlandó 40 millió eurónál (+ bónuszok) magasabb összeget kínálni az argentin támadóért, míg az Atlético 50-55 milliót kért. Mint később kiderült, a hetekig tartó huzavona után sem sikerült megegyezni, így Correa – aki kifejezte távozási szándékát – maradt Madridban.

Augusztus elején előbb Ismael Bennacer, majd Leo Duarte megvásárlását jelentette be a Milan. Az Afrika kupa-győztes Bennacer 16 millióért érkezett az Empoliból, míg Duarte a Flamengóból csatlakozott a Rossonerihez – körülbelül 11 millió euróért.

Az átigazolási időszak utolsó heteiben Alessandro Plizzari a Livornóhoz került kölcsönbe, Diego Laxalt kölcsön+opcióval a Torino játékosa lett és Ivan Strinicnek közös megállapodással felbontották a szerződését. A mercato utolsó napján a klub vezetősége nyélbe ütött egy játékoscserét, amelynek értelmében Ante Rebic csatlakozott a Milanhoz, míg André Silva a Frankfurthoz került.

Mindkét játékos esetében kétéves kölcsönszerződésről szól a megegyezés, vásárlási opcióval. Sajtóhírek szerint a Milan 5 millió euróért vette kölcsön Rebicet és 2021 nyarán további 20 millió euróért végleg megvásárolhatja.

Így tehát hat játékos érkezett ezen a nyáron és a transfermarkt információi szerint a Milan 109 millió eurót költött. Az eladásokból mintegy 33,5 millió euróra tett szert a klub.

ÉRKEZTEK:

JÁTÉKOS ELŐZŐ KLUB POSZT KLUBVÁLTÁS, ÁR
Franck KESSIÉ Atalanta középpályás végleg, 24 millió €
Theo HERNÁNDEZ Real Madrid védő átigazolás, 20 millió €
Rade KRUNIC Empoli középpályás átigazolás, 8 millió €
Ismael BENNACER Empoli középpályás átigazolás, 16 millió €
Rafael LEAO Lille csatár átigazolás, 25 millió €
Leo DUARTE Flamengo védő átigazolás, 11 millió €
Ante REBIC E. Frankfurt támadó kölcsön+opció, 5 millió €

TÁVOZTAK:

JÁTÉKOS ÚJ KLUB POSZT KLUBVÁLTÁS, ÁR
Manuel LOCATELLI Sassuolo középpályás végleg, 10 millió €
Gustavo GOMEZ Palmeiras védő végleg, 4,5 millió €
Stefan SIMIC Hajduk Split védő átigazolás, 500 ezer €
Cristian ZAPATA Genoa védő szerződése lejárt
Riccardo MONTOLIVO középpályás szerződése lejárt
Andrea BERTOLACCI középpályás szerződése lejárt
José MAURI középpályás szerződése lejárt
Ignazio ABATE védő szerződése lejárt
Tiémoué BAKAYOKO Chelsea középpályás kölcsön vége
Patrick CUTRONE Wolverhampton csatár átigazolás, 18 millió €
Tiago DJALO Lille védő átigazolás, –
Alessandro PLIZZARI Livorno kapus kölcsönben
Ivan STRINIC védő szerződése felbontva
Diego LAXALT Torino védő kölcsön+opció, 500 e €
Alen HALILOVIC Heerenveen középpályás kölcsönben
André SILVA E. Frankfurt csatár kölcsön+opció

Forrás: www.acmilan.hu – RSS