Íme, az olimpia utáni első férfi válogatott keret

Märcz Tamás keretet hirdetett, rögtön kettőt.

Fotó: MTI / archív

A Szövetségi kapitány így nyilatkozott az mvlsz.hu-nak.: „A december végi keretben lényegében csak fiatal játékosok szerepelnek. Leginkább olyan játékosok alkotják ezt a keretet, akik már nem tagjai az utánpótlás-válogatottaknak, de potenciális lehetőségei lehetnek a felnőtt válogatottnak a jövőben. Több olyan fiatal játékos is kapott meghívót, aki már korábban tagja volt a felnőttválogatott keretnek és hivatalos mérkőzéseken is szerepelt, de még nem, vagy csak kevés szerepet kapott a nagy tornákon. Tőlük azt várom, hogy kicsit átmenetet képezzenek a nagy és a fiatal keret között, hiszen ők a januári keretbe is meghívót kaptak. A felnőttek januári kerete egyáltalán nem zárt. Ez azt jelenti, hogy amennyiben valakit szükségesnek vagy érdemesnek találok, az még csatlakozik majd a januári edzésnapokra is. Terveim szerint egy-két játékossal még mindenképpen szeretném bővíteni a most kijelölt keretet, erről majd a decemberi edzések után döntök. A januári keretben található válogatott keretben már többször bizonyított játékosok szerepelnek, akik minden bizonnyal a közeljövőben a csapatunk gerincét adhatják – mutatott rá Märcz Tamás.

Válogatott keretedzés:

2021. december 28-30.

Kapusok:
Gyapjas Brendon (Szeged), Kardos István Gergely (BVSC), Szakonyi Dániel (FTC)

Mezőnyjátékosok:
Aranyi Máté (OSC), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Dala Döme (OSC), Fekete Gergő (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Konarik Ákos (Szolnok), Magyar Márton (Eger), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Teleki András (Szolnok), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC)

2022. január 3-5.

Kapusok:
Kardos István Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco)