Ismert az ajánlat és Asensio fizetési igénye

A következő szezontól a Milan szeretné soraiban tudni Marco Asensiót, azonban van egy akadály, ami gondot okozhat, méghozzá a játékos magas fizetési igénye.

Az elmúlt hetekben a klub vezetősége érdeklődést mutatott Asensio iránt, akinek 2023 nyarán lejár a szerződése a Real Madriddal és egyelőre kérdéses, hogy marad vagy távozik.

Rudy Galetti, a SportItalia transzferguruja arról számolt be, hogy a Milan kapcsolatba lépett a játékos ügynökével és javaslatot tett a szerződtetésére. A klub vezetősége készen áll évi nettó 5 millió eurót kínálni Asensiónak.

Ez az összeg nagyjából megegyezik Asensio aktuális bérével. Ugyanakkor a 26 esztendős jobb szélső támadó ennél magasabb összeget szeretne kapni és a fizetési igénye 7 millió euró körül mozog – erősítette meg Antonio Vitiello, a MilanNews-tól.

A klub erősen mérlegeli a lehetőséget, mivel a vezetőség tökéletes választásnak tartja Asensiót a támadó-szekció jobb oldalának megerősítése érdekében. Mindenesetre az ajánlat és a bérigény közötti különbség egy olyan akadály, amit le kell küzdeni. Emellett a spanyol játékos iránt más klubok is érdeklődnek, többek között a Premier League-ből az Arsenal.

Az elkövetkező hetekben további fejlemények várhatóak Asensio jövőjének ügyében.