Ismét argentin kapitányt nevezhetnek ki a paraguayi válogatott élére – sajtóhír

Daniel Garnero menesztése után a paraguayi labdarúgó-szövetség kiszemelte a válogatott lehetséges új szövetségi kapitányát…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a paraguayi labdarúgó-szövetség első számú kiszemeltje a Costa Rica-i válogatottat irányító Gustavo Alfaro lenne a megüresedett szövetségi kapitányi poszt betöltésére, és készen állnak kivásárolni őt a 2026-ig érvényes szerződéséből.

A 61 éves szakember tavaly novemberben vette át a közép-amerikai válogatott irányítását, amely élén az első 11 mérkőzéséről 5-2-4-es mérleggel bír. Alfaro vezetése alatt Costa Rica négy pontot szerzett a Copa América csoportkörében, ennek ellenére nem jutott tovább, de abszolút a torna üde színfoltjaként búcsúzott a további küzdelmektől.

A rutinos tréner azelőtt 2020 augusztusától 2023 januárjáig az ecuadori válogatott szövetségi kapitánya volt, azonban a 2022-es vbután távozott posztjáról. Alfaro kezei alatt Ecuador 35 mérkőzésből 12-t nyert meg 14 döntetlen és kilenc vereség mellett, miközben negyeddöntőt játszott a 2021-es Copa Américán és szoros csatában nem jutott tovább a csoportjából a 2022-es világbajnokságon. Alfaro az elmúlt közel két és fél év alatt folytonossági munkát végzett a La Trinél, több fiatalt kiválóan épített be a csapatba és lerakta egy reményteli sikeres csapat alapjait.

Alfaro az edzői karrierje jelentős részében argentin csapatokat irányított, Ecuador előtt a Boca Juniors edzője volt, de vezette például a San Lorenzo, a Rosário Central vagy az Huracán csapatait.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Ismét argentin kapitányt nevezhetnek ki a paraguayi válogatott élére – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.