Ismét légiósnak állt a veterán argentin gólvadász – HIVATALOS

A korábban többször Európában is szereplő veterán argentin támadó ezúttal egy másik dél-amerikai országban futballozhat…

(Photo by Marcos Brindicci/Getty Images)

A paraguayi Olimpia Asunción megerősítette, hogy szerződtette a legutóbb az argentin Defensa y Justicia csapatában szereplő Lucas Prattót.

A 35 éves csatár a patinás Boca Juniors együttesében nevelkedett, majd az évek során számtalan egyéb argentin egyesületben próbálta ki magát. Pratto több ízben erősítette a Vélez Sarsfieldet, emlékezetes éveket töltött a River Plate alkalmazásában, a tavalyi esztendő második felében pedig a Defensa futballistája volt. A rutinos támadó utolsó állomáshelyén 23 találkozón háromszor volt eredményes.

Pratto több alkalommal kipróbálta magát Európában, játszott Norvégiában, az olasz Genoában, valamint a holland Feyenoordnál, de több brazil csapat alkalmazásában is feltűnt pályafutása során, fiatalon pedig Chilében is játszott.

Az argentin válogatottban 2016 és 2017 között öt mérkőzésen jutott lehetőséghez, melyeken két gólt szerzett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Ismét légiósnak állt a veterán argentin gólvadász – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.