Ismét menesztették az amerikai válogatott szövetségi kapitányát – HIVATALOS

Az Egyesült Államok labdarúgó-szövetsége bejelentést tett az amerikai válogatott szövetségi kapitányának további sorsáról…

(Photo by Bill Barrett/ISI Photos/USSF/Getty Images for USSF)

Az amerikai labdarúgó-szövetség azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól az amerikai válogatott szövetségi kapitányát, Gregg Berhaltert, miután az USA már a csoportjából sem jutott tovább a hazai rendezésű Copa Américán.

Az 50 éves szakember először 2018 és 2022 között irányította a válogatottat, azonban a 2022-es katari vb-t követően nem hosszabbították meg a szerződését és távozott a posztjáról. Berhalter első időszakában az amerikai válogatott megnyerte a 2019-2020-as CONCACAF Nemzetek Ligáját, valamint a 2021-es CONCACAF Arany-kupát. A szakember távozása után Anthony Hudson öt, B. J. Callahan hét mérkőzés erejéig irányította az amerikaiakat, de egyiküket sem véglegesítették, így 2023 augusztusában Berhalter foglalhatta vissza a posztot. Ezt követően megnyerték a 2023-2024-es NL-t, és a csapat nagy reményekkel vágott neki a hazai rendezésű Copa Américának, ahol azonban nem tudták teljesíteni az elvárásokat.

Az amerikai válogatott már a csoportjából sem jutott tovább a 16 csapatos Copa Américán, miután csak Bolíviát győzte le, de kikapott Panamától és Uruguaytól is, így nem jutott be a legjobb nyolc közé.

Az amerikai szövetség újból menesztette Berhaltert, és mindenképpen másik szakemberrel szeretne részt venni a 2026-os világbajnokságon.

fociclub

A Ismét menesztették az amerikai válogatott szövetségi kapitányát – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.