Itt a vége! Nagy bejelentést tett a Juventus és az olasz labdarúgás emblematikus alakja

Az elmúlt hétvégi MLS-döntőben az utolsó mérkőzését játszotta az olasz labdarúgás korszakos egyénisége…

(Photo by Isabella Bonotto/Anadolu Agency via Getty Images)

A várakozásoknak megfelelően a legutóbb az MLS-ben szereplő Los Angeles FC-t erősítő Giorgio Chiellini a keddi napon bejelentette, hogy 39 évesen befejezi aktív pályafutását.

“Te voltál életem legszebb és legintenzívebb utazása. Te voltál a mindenem. Veled egy egyedülálló és felejthetetlen utat jártam be. De most itt az ideje, hogy új fejezeteket kezdjen, új kihívásokkal nézzen szembe, és további fontos és izgalmas oldalakat írjon az életem” – búcsúzott Chiellini a közösségi oldalán.

Chiellini a Livorno színeiben kezdte pályafutását, majd megfordult az AS Roma és a Fiorentina alkalmazásában is, karrierje legemlékezetesebb időszakát viszont a Juventusnál töltötte. A rutinos védő 2005 és 2022 között minden sorozatot figyelembe véve 559 mérkőzésen viselte a “zebrák” szerelését. Chiellini az évek során kilenc bajnoki címet, öt-öt olasz kupát és olasz szuperkupát nyert a Juventusszal, valamint két elvesztett BL-döntőben volt érdekelt.

A kőkemény hátvéd 2004 és 2022 között összesen 117 alkalommal viselte az olasz válogatott mezét, ezalatt nyolc gólt szerzett címeres mezben. Részt vett két világbajnokságon, valamint négy Európa-bajnokságon, melyek közt a 2021-es tornán csapatkapitányként emelhette magasba a végső győztesnek járó trófeát.

A rutinos labdarúgó tavaly nyár óta minden sorozatot figyelembe véve 45 mérkőzésen lépett pályára az LAFC színeiben.

fociclub

A Itt a vége! Nagy bejelentést tett a Juventus és az olasz labdarúgás emblematikus alakja bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.