Jánosa: A tavalyi eredményt kéne produkálni

Rali

2016. június 8. szerda, 19:07

Szerző: Tiba Anita – Fotó: RallyFeeling

Kicsit időhiányban szenved a Jánosa Ákos – Brunekker Árpád kettős, de bizakodva fognak a 23. Veszprém Ralin is a startvonalhoz állni. Reményeik szerint elég lesz, hogy a tavalyi elméletet beültetik a gyakorlatba és legjobb tudásuk szerint teljesítenek majd.

„Sajnos megint nem sok időm volt a versennyel foglalkozni a munka és a tanulás miatt és úgy néz ki a pályabejárásig nem is lesz rá alkalmam. Tavaly Attilával mentem, ahol nagyon jól szerepeltünk, és elhoztuk az összes első helyért járó kupát és pontot. Idén megpróbáljuk megismételni, annyi különbséggel, hogy a szombathelyi versenyhez hasonlóan csakis a kategória helyünk fog érdekelni. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó itinerünk van, amiből szépen lehet majd építkezni. Ez most egy olyan verseny lesz, ahová odamegyek kicsit felkészületlenül, de a legjobb tudásom szerint fogok most is autózni. Megpróbálom az előző verseny megfontoltságát átültetni a veszprémibe és akkor, ha minden a terveink szerint alakul valahol elől fogunk végezni. Kockáztatni nem szeretnék, viszont még mindig szükségünk van a pontokra. Talán valamit jelent, hogy tavaly is a Citroennel mentünk a veszprémi gyorsokon és még tesztelni is tudtunk. Remélhetőleg a szakaszok sem nagyon változtak, nekünk pedig van egy tökéletes itinerünk, amibe nem piszkálunk bele, ha nem muszáj. Az időjárás és egy defekt mondjuk, okozhat meglepetéseket, de hátha nem fog egyik sem. Elméletben minden jó, már csak be kell ültetni a gyakorlatba. Ha kicsivel több lenne a nap, mint 24 óra, akkor annak most nagyon örülnék. Pénteken délben letolok egy vizsgát, aztán másnap pályát járunk, vasárnap versenyzünk – remélhetőleg egy jót – és hazafelé pedig már megint tanulok. Most valahogy így fog kinézni a hétvégénk” – részletezte Ákos a veszprémi terveit.

janosa_3

„Sajnos túl sok ideje nem volt most Ákosnak foglalkozni a veszprémi versennyel, de azért nem leszünk mi olyan felkészületlenek. Én próbáltam ráhangolódni erre a futamra, mert tavaly Veszprémben Ákos Attilával versenyzett. Szerintem Attilának az itinere és a jó tanácsai sokat fognak segíteni. Belsőket is nézegettem és próbáltam kicsit készülni a hétvégére, majd meglátjuk mennyire sikerült. Az hogy háromhetente vannak, a futamok most nekünk jól jön, mert versenyhangulatban vagyunk, és nem zökkenünk ki annyira, csak hát kevés az idő mindenre. Hasonló eredményeket kellene produkálni, mint tavaly. Rajta leszünk a témán. Én bízok Ákosban, hogy az Ő kis fejecskéjében benne van még az előző évi autózás, mégiscsak jól mentek. Remélhetőleg elégedettek leszünk a teljesítményünkkel a verseny végén és találkozunk a célceremónián” – mondta Árpi.

Forrás: www.formula.hu – RSS