Jeges zuhany Izlandnak

Rendkívül magabiztos, 39-21-es diadalt aratott a magyar női junior kézilabda-válogatott az Izlandon zajló világbajnoki selejtezőn, így gyakorlatilag kivívta a részvételt a nyári oroszországi világbajnokságra.

reb Ahhoz képest, hogy ifjabb Kiss Szilárd vezetőedző mennyire dicsérte a házigazda Izlandot, kissé hitetlenkedve néztük a meccs követését egyedül lehetővé tevő élő eredményközlést, amely azt láttatta: a magyarok sorra lövik a gólokat, a házigazda pedig csupán elvétve talál be. Már az első félidőben nagy fölénnyel, 22-10-re vezettek Monori Orsolyáék, és a távolság a második játékrészben csak nőtt.

junior_csajok_tromos_cseh09

Kérdés sem fért a juniorok sikeréhez  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ (archív)

A játék képét érzékelve hajlamosak vagyunk azt hinni, altatott a tréner, hiszen az izlandiaknak momentumaik sem voltak a szárnyaló vendégek ellen. Monori és Ferenczy Fruzsina hat-hat, míg Faluvégi Dorottya, Hámori Konszuéla és Szabó Laura öt-öt gólig jutott, a válogatott pedig 39-21-re győzött.

„Pénteken esélyesként még nagyon görcsösen játszottunk, ezúttal viszont abszolút felszabadultan kézilabdáztunk – értékelt kevéssel a lefújást követően ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző. – Hamar elhúztunk, és végig azt éreztük, nemcsak a sikerrel, a gólkülönbséggel sem lesz gond. Határozottak és felszabadultak is voltak a lányok, s amikor nyolc-tíz góllal megléptünk, az ellenfél cserélni kezdett, mi azonban végig koncentráltunk. Extrát nyújtottak a lányok, amihez gratulálok nekik. Igazából már csak matematikai esélye maradt annak, hogy ne jussunk el a világbajnokságra, mert ahhoz például nagyon sok góllal kellene kikapnunk a zárómeccsen. Természetesen nem ezzel számolunk, ismét nyerni akarunk.”

JUNIOR-VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, HAFNARFJÖRDUR (IZLAND)
IZLAND–MAGYARORSZÁG 21-39 (10-22)
Játékvezetők: Lidacka, Lesiak (lengyelek)
IZLAND: Asgeirsdottir 4 (1), Asgrimsdóttir, Birgisdóttir, Dagsdóttir 1, Juliusdóttir 6 (2), Kjartansdóttir 2, Kristjansdóttir, D. Magnusdóttir, K. Magnusdóttir 1, Sturludóttir 3, Sveinsdóttir 1, Theodorsdóttir 2, Thorardóttir, Thorsteinsdóttir, Thrastardóttir 1, Tryggvadóttir. Edző: Einar Jonsson
MAGYARORSZÁG: Gercsó, Mistina (kapusok), Bouti 2, Csala 2, Faluvégi D. 5, Ferenczy 6 (3), Gerháth, Hámori 5, Hársfalvi 2, Hornyák B. 1, Katona, Monori 6, Pásztor 2, Pintér 1, Puhalák 2, Szabó L. 5. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd
Kiállítások: 6, ill. –
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3

A további program:
Március 19., szombat:
Ausztria–Fehéroroszország
Március 20., vasárnap:
12:00 Ausztria–Izland
14:00 Magyarország–Fehéroroszország

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS