Jelentős adóhátraléka van az olasz kluboknak

A legfrissebb hírek szerint az olasz csapatok körülbelül 500 millió euróval tartoznak az olasz adóhatóságnak és az Inter tartozása a legnagyobb, de a Milan is érintett az ügyben.

A Fatto Quotidiano olasz napilap beszámolója szerint az olasz kormány vizsgálja a Covid-világjárvány időszakában a játékosok fizetései után kifizetetlen adókat, amelynek következtében körülbelül 500 millió eurós adóhátralék keletkezett az élvonalbeli és az alsóbb osztályokban szereplő klubok által.

Ez a Serie A-ban mind a 20 csapatot érinti. A legnagyobb adóssággal rendelkező klub az Inter, amely mintegy 50 millió euróval tartozik az olasz adóhatóságnak, utána következik a Lazio 40 millió euróval és a Roma 38 millió euróval.

Az olasz lap szerint a Milan esetében a bérekre vonatkozó adóhátralék 10 millió euróra tehető, szemben a Napoli 25 millió eurójával és a Fiorentina 15 millió eurójával.

A Juventus 30 millió euróval tartozik az adóhatóságnak és folyamatban vannak a további részletes vizsgálatok, mivel fennáll annak a gyanúja, hogy a torinói együttes vezetősége – amely néhány nappal ezelőtt lemondott – kifizetési manőverekkel súlyos pénzügyi szabálytalanságokat követett el.

Tags:  ,