Jelentősen átalakul januárban a River Plate kerete

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) előző idényét megnyerő River Plate mozgalmas átigazolási időszakban érintett…

(Photo by Joaquín Camiletti/Getty Images)

Az argentin bajnokság első 2024-es kiírását megelőzően a januári átigazolási időszakban alaposan átalakulhat a River Plate kerete, amely a tavalyi Liga Profesionalt fölényesen nyerte meg.

A River 2023-ban az első, hagyományos bajnoki kiírást 11 pontos előnnyel nyerte meg, majd a Copa de la Liga Profesional során az elődöntőben búcsúzott a későbbi győztes Rosário Central ellen.

Úgy tűnik, hogy Martín Demichelis csapatánál egyfajta őrségváltás ment végbe a 2023-as esztendő végeztével, ugyanis jónéhány korábbi meghatározó szereplő búcsúzott a csapattól.

A “milliomosokat” hosszú ideje erősítő uruguayi válogatott karmester, Nicolás De La Cruz a Flamengóhoz szerződött. Továbbá távozott a csapatkapitányi karszalagot is viselő Enzo Pérez az Estudiantes La Platához. A venezuelai támadó Salomón Rondón családi okokra hivatkozva kérte szerződése felbontását, hogy a mexikói Pachucához igazoljon. A védelemben fontos szereplőnek számító Robert Rojas kölcsönben került a Tigréhez. Továbbá szerződése lejártával az év végén elbúcsúzott a klubtól Jonatan Maidana, Emanuel Mammana, Matías Suárez vagy éppen Bruno Zuculini. A legutóbbi hírek szerint egy másik rutinos támadó, Miguel Borja az MLS-ben szereplő Austin FC-ben készül folytatni pályafutását.

Mindeközben a mostani transzfer-időszakban számtalan kölcsönből visszatérő labdarúgó került újból az együtteshez, köztük a leginkább számottevő érkező Nicolás Fonseca lehet. Továbbá a közelmúltban olyan nagy visszatérők csatlakoztak újból az együtteshez, mint Gonzalo “Pity” Martínez és Manuel Lanzini.

Egyelőre arról kevesebb hír szól, hogy még mely játékosok érkezésére lehet számítani, de bizonyára lesznek új érkezők is. Valószínű lehet, hogy a meglévő fiatal alapmag még nagyobb hangsúlyt kaphat a folytatásban. Claudio Echeverri még egy évig maradni fog a csapatnál és a 18 éves tehetség bízhat a több játéklehetőségben, mint ahogyan a feltörekvő korosztály tagjai közül Pablo Solari vagy Facundo Colidio ugyancsak fontosabb szerephez juthat.

A “milliomosok” némileg megújulva, megfiatalodva is az idei argentin bajnoki kiírások legnagyobb esélyeseinek számíthatnak.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Jelentősen átalakul januárban a River Plate kerete bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.