Jet-Sol Liga: 2017-ben is Ferencváros–MTK bajnoki döntő lesz

A Jet-Sol Liga rájátszásának utolsó előtti fordulójában a tabella első két helyén álló Ferencváros, valamint MTK Hungária is győzött, ezzel eldőlt, hogy 2017-ben is ez a két csapat vívja a bajnoki döntőt.

A Fradi esetében ez már korábban tudott volt, az MTK viszont a vasárnap, a Lantos Sportközpontban begyűjtött pontokkal ért célba.

A kék-fehérek igyekeztek hamar eldönteni az ETO FC Győr elleni hazai meccset, ám igazán nagy helyzetet az első félidő közepéig nem tudtak kialakítani – akkor azonban egyből meg is szerezték a vezetést. A 27. percben Méry Rita megpattanó lövése még centiméterekkel elkerülte a jobb kapufát, a szöglet után viszont már nem volt szerencséjük a győrieknek, Turányi Lilla elé került a labda, aki 14 méterről a jobb felső sarokba emelt (1–0). A játékrész végén Demeter Réka előtt nyílt esély, hogy megduplázza az MTK előnyét, ám ordító helyzetben nagyon rosszul találta el a labdát.

Az elpuskázott ziccer a második félidő elején megbosszulta magát, Öreg Cintia góljával egyenlítettek a vendégek. A győri támadó bal oldali szabadrúgására két csapattársa is jó ütemben robbant be, de egyikük sem ért bele a labdába, ami becsapta Varga Lucát (1–1). Nem sokáig állt döntetlenre a meccs, három perccel később már ismét az MTK vezetett. Csányi Diána előrevágott labdájára Nagy Lilla és Szőke Nagy Krisztina is rástartolt, ám a győriek kapusa félúton megtorpant, ami végzetes hibának bizonyult, mert így az MTK támadója könnyedén elpasszolhatta mellette a labdát (2–1).

Az utolsó negyedórában már mindkét győri belső védő, Fleck Nikolett és Gődér Brigitta is csatárt játszott. A változtatásnak az lehetett az előzménye, hogy a vendégek az első 75 percben akcióból nem tudtak veszélyt teremteni az MTK kapuja előtt, csak rögzített játékhelyzetekből. A hosszabbításban óriási esély adódott az egyenlítésre az ETO előtt, ám a csereként beálló Zemlényi Csenge egy kontratámadás végén a léc fölé lőtt. Az MTK többet tett a három pont megszerzéséért, így megérdemelten győzött, és matematikailag is biztossá tette a helyét a bajnoki döntőben, míg a Győr az utolsó meccsének eredményétől függetlenül a negyedik helyen végez a rájátszásában.

Azt hihetnénk, a Ferencváros könnyedén nyerte meg a Förch Női Magyar Kupa döntőjét, ám a Viktória F elleni vasárnapi rangadón az látszott, a 90 perc Fenyvesiékből is sok energiát kivett.

Allegra Poljak ezúttal is gyors gólt szerzett, találatával már a 8. percben vezetett a Ferencváros. A folytatásban viszont kiegyenlített lett a játék, sőt a mezőnyben inkább a Viktória írta a táncrendet. Hamar meg is lett az eredménye a vendégek iparkodásának, a többször is helyzetbe kerülő Magyarics Zoé a 24. percben betalált. A szombathelyiek azonban nem sokáig örülhettek a döntetlennek, a 35. percben, a hetek óta jó formában játszó Mosdóczi Evelin – Fenyvesi Evelin tökéletes passzából – a hálóba vágta a labdát.

Nem sokan gondolták, hogy a maradék 55 percben már nem esik gól – pedig, így lett, annak ellenére, hogy a csapatok jó iramban játszva, rengeteg helyzetet dolgoztak ki. Végeredményként maradt a 2–1, annak ellenére, hogy a második félidőben az egész pályás letámadást választó, bátran játszó Viktória FC rászolgált volna egy pontra.

Az alsóházban a Budapest Honvéd ismét meglepte az Astrát. Nikandish Hossein csapata bő félóra után, Malinovszky és Krár góljaival már 2–0-ra vezetett Csepelen. A hazaiak Godvár Katalin révén szépítettek még a fordulás előtt, majd a második félidőben Görög Zsófia egyenlített. A “nagy mentés” ellenére az eredmény a rájátszásban az Astra ellen egyszer nyerő, egyszer pedig remiző Honvéd számára hízelgő. A Kóka-FNLA, Kovács Tatjána (15. p.) góljával legyőzte 1–0-ra az Újpestet, de a különbség alkalmasint szűkebb, mint amekkorára a hazaiak számítottak.

Jet-Sol Liga, rájátszás, 5. forduló
Felsőház
MTK Hungária FC–ETO FC Győr 2–1 (1–0)
Ferencváros–Viktória FC 2–1 (2–1)
Alsóház
Astra HFC–Budapest Honvéd 2–2 (1–2)
Kóka-FNLA–Újpest 1–0 (1–0)

Forrás: www.mlsz.hu – RSS