Jövő szombaton triatlon EK-futam Balatonfüreden

triatlon.jpg

Alig két éve, hogy Balatonfüred és a triatlonsport rátalált egymásra, de a kapcsolat mára olyannyira gyümölcsözővé vált, hogy idén a szokásos Triatlon Tour-verseny mellett Európa Kupa-futamot is rendeznek a városban, az eseményre jövő szombaton kerül sor.

Fodor András főszervező a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nevezési időszak lezárult, ez alapján 22 ország 110 versenyzője áll rajthoz, köztük a teljes magyar élmezőny.
   
"A verseny összdíjazása 3,15 millió forint, a férfiaknál és a nőknél egyaránt az első tíz helyezett részesül pénzjutalomban. A viadalt a már megszokott pályán rendezzük, a Balatonban tartjuk az úszás, majd igen technikás, emelkedőkkel tarkított lesz a kerékpáros útvonal, míg a futás a Tagore-sétányon zajlik majd. Utóbbin némiképpen könnyítettünk, hiszen eggyel több kört kell futni, de így kikerült az emelkedő az útvonalból" – mondta Fodor.
   
Mivel a sportág hazai legjobbjai a kora délutáni EK-versenyen indulnak, átalakul a Triatlon Tour-futam, amely ezúttal teljesen nyílt lesz. Ezen a délelőtti futamon összesen 170 sportember indulását várják.

MTI