Junior válogatott: Jöhet a vb

Tegnap megtartotta utolsó edzését is junior válogatottunk, a tréning felszabadultan és jókedvűen zajlott. Ma már repülőre ül a csapat és irány Kazahsztán a világbajnokság helyszíne. 2015u20utolsoedzes01

Nagy volt a jövés-menés tegnap este a Széchyben.  A medence egyik felében a KSI fiataljai, még a másikban a juniorok edzettek, ahol igen nehezen vették rá a válogatott tagjai a tréningre magukat. Először úgy tűnt soha nem kezdik el az egy óra konditermi foglalkozás után az edzést. Sok volt a zrika, mégnem Horkai György elindította a csapatot a víz felé. – Aki nem megy be háromra, annak büntetőhosszokat kell úsznia – hangozott a felszólítás. Nem kell mondanunk, két másodperc múlva már a fiúk szorgalmasan úszták a hosszakat. Már a labdák is előkerültek, és kezdett még jobban oldódni a hangulat, mikor egy öblös hangra lettünk figyelmesek:  Jöttél búcsúztatni a juniorokat? – kérdezte mosolyogva Horváth János a KSI edzője. (képek az edzésről)

Ha már búcsú, tényleg búcsúedzés szaga volt mindennek. Néha még Horkai is alig tudta megfékezni a srácokat, annyit dumáltak a vízben. A kisebb labdának is meg van a maga átka, amit a mester is egyszer megtapasztalt, hiszen egy fórmegjátszás után eltalálták, mire felszisszent. Manhercz Krisztián pedig azonnal rákontrázott: Ezt felvenném telefon csengőhangnak. Az edzés utolsó felében már a lövéseket gyakorolták a fiúk, mikor Kardos Gergő megpróbálta minél jobb színben feltűntetni magát, és azt is beírni védésnek, ami valójában bement. Erre persze azonnal rájöttek a srácok, aminek nagy nevetés lett a vége. Még Horkai mester is nevetett, aki csak ennyit mondott: Az utolsó edzés már csak ilyen szokott lenni.

A csapat ma útra kel, hogy pénteken már a csoport legnehezebb ellenfelével, Görögországgal csapjon össze.

U20-as vb-re utazó junior válogatott kerete:

Kapusok: Kardos Gergely, Vogel Soma

Mezőnyjátékosok: Kalanovics Balázs, Kolozsi Marcell, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Zalánki Gergő, Vogel Simon.

A magyar junior válogatott csoportmeccsei ( az időpontok magyar idő szerint értendők):

Szeptember 4., péntek:
7:40 Magyarország-Görögország

Szeptember 5., szombat:
5:00 Kína-Magyarország

Szeptember 6., vasárnap:
13:00 Magyarország-Japán

Szeptember 7., hétfő:
10:20 Hollandia-Magyarország

A világbajnokság csoportjai:

A csoport:
Horvátország, Brazília, Montenegró, Egyiptom, Dél-Afrikai köztársaság

B csoport:
Japán, Hollandia, Magyarország, Görögország, Kína

C csoport:
Irán, Argentína, Szerbia, Ausztrália, Mexikó

D csoport:
Kanada, Üzbegisztán, Olaszország, Kazahsztán, Spanyolország

Sz. B.

Fotók: vizipolo.hu

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS