Kaká bejelentette, hogy befejezi pályafutását

Bejelentette visszavonulását a Milan korábbi világbajnok Aranylabdás klasszisa, Ricardo Kaká.

Kaká az Instagram oldalán tudatta a világgal, hogy befejezi játékos-pályafutását. Korábban már kijelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését az amerikai élvonalban szereplő Orlando Cityvel és olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint visszatérhet a Sao Paulóhoz vagy a Milanhoz. Úgy tűnik, hogy a brazil ikont már nem láthatjuk egyik csapat színeiben sem tétmérkőzésen.

“Atyám, sokkal több volt ez, mint amit valaha is el tudtam képzelni. Köszönöm! Készen állok a következő útra. Jézus nevében. Ámen.” – írta a közösségi oldalán Kaká, aki állítólag nem szeretne elszakadni a futballtól és a jövőben szívesen kipróbálná magát sportigazgatóként.

Kaká még a Sao Paulo játékosaként nyerte meg a világbajnoki aranyérmet és 2003-ban szerződött a Milanhoz, ahol pályafutása legszebb és legsikeresebb éveit töltötte. Hat év alatt Scudettót, Olasz kupát, Olasz szuperkupát, Bajnokok Ligáját, Európai szuperkupát és Klubvilágbajnokságot nyert. 2009-ben mintegy 68,5 millió euróért a Real Madridhoz igazolt, ahol spanyol bajnok és Király-kupa győztes lett, majd 2013-ban egy szezonra visszatért a piros-feketékhez. Ezt követően 2014-ben szerződött utolsó klubjához, az Orlandóhoz.

A brazil Aranylabdás támadó-középpályás a Milan színeiben 307 tétmérkőzésen 104 gólt szerzett és 66 gólpassz osztott ki. Kaká a brazil válogatottban 92 meccsen 29 alkalommal volt eredményes és a 2002-es vb-címe mellett 2005-ben illetve 2009-ben is megnyerte a Konföderációs kupát. Utolsó mérkőzését 2012 októberében játszotta Japán ellen a brazil nemzeti csapatban.

Emellett számtalan egyéni elismerést nyert, a legjelentősebb a 2007-es Aranylabdája. Abban az évben a Bajnokok Ligája gólkirálya lett, továbbá az Év játékosának is megválasztották.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS