Kanada szövetségi kapitányt keres – Alex Beslin lemondott

Alex Beslin úgy döntött, új impulzusra van szüksége a férfi kanadai válogatottnak, ezért távozott a csapat éléről.

alex beslin kanadai vaolgatott01

Alex Beslin távozik a kanadai válogatott éléről (Fotó: vizipolo.hu)

A szakvezető nemcsak a kanadai válogatott irányításával, de húsz év után az edzősködéssel is felhagy. 1995-ben szülővárosában, Óbecsén kezdett el trénerként dolgozni, majd Egyiptomban, Szaúd-Arábiában és Horvátországban is dolgozott. Ezek után Kanada felé vette az irányt. A juharlevelesekkel 2009 óta tevékenykedett, később lett a nemzeti csapat edzője.

“Nehéz helyzetbe kerültünk, azzal hogy Alex elhagyta a csapatot, de úgy véljük helyes döntést hozott” – mondta a kanadai Vízilabda Szövetség igazgatója, Roger Archambault.

A csapat tényleg nincs könnyű helyzetben, hiszen még nincs meg a riói repülőjegy. A válogatottnak jövő áprilisban van esélye, hogy kivívja az olimpiai jogot a kvalifikációs tornán.

“Hiszem, hogy a szövetség ki fog találni valamit a mostani helyzet megoldására” – ezt a kanadai VÍzilabda Szövetség elnöke, Conrad Hadubiak mondta, aki megköszönte az együtt töltött éveket a volt kapitánynak. – “Az egész szövetség kívánja, hogy Alex az élet más részén is sikereket érjen el. Kiváltságnak érezzük, hogy ő a tudását, és a szenvedélyét, ilyen hosszú ideig nekünk szentelte. “

Sz. B.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS