Kapás és Milák nem fognak egymással civakodni

Kapás Boglárka és Milák Kristóf (fotó: MTI, Bruzák Noémi)

– Bogi, akinek nem volt kifogása Kristóf jövetele ellen, ugyanolyan erős karakter, mint az újdonsült olimpiai bajnok, ezért is fontos, hogy a közös edzéseiken mind a kettőjükre figyelem terelődjék. Ezért kértem meg Kovácshegyi Ferencet, akivel 1999 októbere óta dolgozom együtt, hogy legyen a segítségemre, így Bogi és Kristóf sem marad majd magára az edzéseken – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak az úszóedző, aki az elhunyt Széles Sándor tanítványának vallja magát, aki viszont sohasem tagadta, hogy a szakma csínját-bínját Széchy Tamás oldalán tanulta ki.

Virth Balázsnak eddig csak egy elmélyült beszélgetése volt Milák Kristóffal, aminek a végén abban állapodtak meg, hogy nagy újításokra aligha lesz szükség.

– Selmeci Attila ugyanúgy a Duna Arénában tartotta meg az edzéseit Kristófnak, ahogy én Kapás Boginak, nap mint nap tapasztaltam, hogy miként építi fel a versenyzője felkészítését, ahogy az én munkám is nyitott könyvként tárult Selmeci barátom elé. Mi több, nemegyszer volt úgy, hogy közös edzést tartottunk, és a járványveszély nehéz hónapjaiban Attilával együtt fejlesztettük ki a hiánypótló edzésversenyek sorozatát, ami ugyan csak részben oldotta meg a problémákat, de legalább mosolyt varázsolt a versenyzők és az edzőik arcára. A jövőről most még csak annyit, hogy Bogi és Kristóf edzéseinek menete csak 50-60 százalékban fedi majd egymást, a fennmaradó részt testreszabottnak nevezhetem. Folyamatosan várom a visszajelzéseket Kristóftól, azokból szűrhetem le, hogy milyen kisebb módosításokra lehet szükség.

Az első szakmai egyeztetés során Virth Balázs arról is értesült, hogy idén és jövőre, az olimpiát követő esztendőben, amit úgy is lehetne nevezni, mint a párizsi nyári játékok felé vezető út első etapját, a 200 pillangón világcsúcstartó úszó hol tervezi megméretni magát.

– Noha a rövid pályás versenyek nem tartoznak Kristóf kedvencei közé, ott szeretne lenni az idei kismedencés Európa- és világbajnokságon is, az pedig esze ágában sincs, hogy 2022-ben lemondjon a másik duplázástól, így a felkészülése az Európa-bajnokság mellett a világbajnokságról is szól majd. Csupán az kérdéses, hogy csatlakozik-e Hosszú Katinka csapatához az ISL versenysorozat következő szakaszában, mert ha az Iron kiesik, és úgy tűnik, hogy ez be fog következni, Miláknak egy feladattal kevesebbet kell megoldania – mondta befejezésül Virth Balázs, hozzátéve, hogy közös munkájuk jövő hétfőn kezdődik el a Duna Arénában, ahol ott lesz velük Milák eddigi edzőtársa, Márton Richárd is.

(SzPress Hírszolgálat)