Karai Kristóf a Crossracing Cup-on!

Karai Kristóf a Crossracing Cup-on!

Interjú Karai Kristóf Quadversenyzővel a Csehországi Crossracing Cup előtt.

 

Lassan elkezdődik a 2015-ös Nemzetközi szereplésed a Quadsport-ban.

2015 április 19-én Sasvár-Morvaőr (Šaštín-Stráže) városában kerül megrendezésre az első megmérettetésed az MX&QUAD Kupasorozatban.

Ez a MX&QUAD CUP hat futamból áll Szlovákiában, ezen kívül hol tervezed az indulásod még?
– Igen nagyon várom már ezt a szezont, mert ebben az évben kategóriát váltottam a korábbi Juniorból, az Elit kategóriába léptem.

Ez nagy kihívást jelent számomra, hiszen itt tapasztalt felnőtt versenyzőkkel mérhetem össze a tudásom.

A Slovákia MX&Quad Champinchip-en kívül az itthon rendezett versenyeken szeretnék helytállni. Itthon az első nagy megmérettetés Május 16.-án Esztergomban lesz.

 

Az idén már találkoztunk a Monori Quadsprint versenyen. Azt felkészülésnek szántad erre a versenyre, vagy voltál még más helyeken is?
– Igen, mondhatjuk annak is hisz ott még az új quad-dal ismerkedtem, teszteltük az új beállításokat, áttételeket stb. Versenyen ezen kívül idén még nem voltam. 

 

Mit lehet tudni a jelenlegi Quad-odról?
– Ez egy KTM 450sx epített Quad, teljesen egyedi megoldásokkal. 

 

A Szlovák bajnokságban végig szeretnél menni, vagy fel tűnsz majd más országokban is?
– Igen, mint már említettem itthon, Csehországban, de még ha lesz idő Szerbiában is, ahová már kaptam egy baráti meghívót 19.-ére, de sajnos nem tudok ott lenni, mert  akkor indul a Szlovák bajnokság.

 

Miből áll egy Quad versenyzőnek egy versenyre való felkészülése?
– Hát legfőképpen a motoros edzések teszik ki számomra a felkészülést, itt lehetőleg más-más pályákon szoktam edzeni, ezen kívül még erőnléti edzés futás és egyéb speciális gyakorlatok.  

 

Támogatóid?

 

Legfőbb támogatóim a szüleim ezen belül Apukám ő a mindenes: edző, szerelő, stb. Ezen kívül: KARAI QUAD RACING. HELL KTM KECSKEMeT, HOSCH, RC MEDIA, RC NEWS, KK MOTOMeDIA, GSM TAKÁCS, TS GASTRO, KOKI VILL TECH, PV9, Barátok.

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

Az eredeti cikkhez kattintson ide!