Karakó Ferencék Ifjúsági Liga-meccsen Mariborban

A Bajnokok Ligájával párhuzamosan elkezdődött az UEFA Youth League, azaz az Ifjúsági Liga.

Immár öt éve rendezi meg a rangos utánpótlás labdarúgó-sorozatot az európai szövetség. Magyarországot ezúttal története során először a Budapest Honvéd-MFA reprezentálja: első ellenfele a montenegrói FK Szutjeszka, az idegenbeli meccset szeptember 27-én játsszák Niksicsben, a visszavágót október 18-án rendezik a Bozsik Stadionban.

Az Ifjúsági Liga első két évadában az indulási jogot összekötötték a Bajnokok Ligája főtáblájával. Vagyis csak azok indulhattak a mezőnyében, akik a felnőtteknél kivívták a csoportkörbe jutást. Eddig az volt a gyakorlat, hogy a fiatalok a „nagyok” találkozóját meegelőzően küzdöttek meg, természetesen más stadionban. Két éve bővült a lista: van bajnoki ág, emellett pedig olyan klubok is lehetőséget kaptak, amelyek felnőtt együttesei nem kvalifikálták magukat a BL-be. A Chelsea az eddigi négy trófeából kettőt is elnyert.

Az Ifjúsági Liga nyitókörében magyar játékvezetői trió is kapott feladatot. Az E csoportban a lendvai Športni parkban a Maribor fogadta a moszkvai Szpartakot. A Karakó Ferenc sípjelére kezdődött párharcot a szlovén együttes Tomi Horvat 50. percben szerzett góljával nyerte meg. Asszisztensként Szert Balázs és Vígh-Tarsonyi Gergő állt helyt, a tartalék-játékvezető Marko Lackovic volt.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS