Karnyújtásnyira az Európa Játékoktól

Már tényleg csak pár nap és kezdetét veszi a II. Európa Játékok. Vecsernyés Dávid az Európai Torna Szövetség meghívására lesz ott Minszkben.

Az Európa Játékok több szempontból fontos egy sportoló számára. Nincs ezzel másként az európa-bajnoki bronzérmes tornász Vecsernyés Dávid sem.

„Boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam és indulhatok a második Európa Játékokon, hiszen a stuttgarti kvalifikációs vb előtt még egyszer megmutathatom a bíróknak a gyakorlatom és ez sokat fog számítani a későbbiekben.”

Dávid természetesen nyújtón indul a kontinensversenyen. Az eredeti tervekben nem szerepelt ez a verseny, mégsem az idő volt a legnagyobb probléma a felkészülés során.

„Volt időm felkészülni, de egyáltalán nem volt zökkenőmentes. Sok apróbb dolog hátráltatott a nyújtón. Volt betegség, amitől két hétre teljesen szétesett a mozgásom. Nehezen tudtam visszahozni az elemeket. Aztán a tenyeremen a bőr se bírta az iramot. Amiatt is ki kellett hagynom. Sajnos ezek miatt nem azzal a gyakorlattal indulok amivel szerettünk volna, de bízom benne, hogy egy könnyebb, de szép kivitelű gyakorlattal is ott leszek a döntőben.”

Az Európa Játékokon 15 sportág versenyét rendezik egyszerre, így kicsit visszahozza az olimpiai hangulatot is.

„Várom már nagyon a versenyt, hiszen hasonló rendezés lesz, mint egy olimpián, úgyhogy most minden a tokiói olimpiára való hangolódásról szól. Már a célegyenesben vagyunk, az utolsó hét következik. Most már tényleg csak a legapróbb hibákat próbáljuk kijavítani. Ezek főleg tartás hibák. Úgy érzem jól haladunk. Szeretnék egy szép gyakorlatot csinálni. Akkor lennék a legelégedettebb ha ezt a magamhoz képest könnyebb gyakorlatot szinte hiba nélkül tudnám bemutatni, hiszen nehezebb elemeket most nem csinálok. Mindent a kiviteli pontszámra teszünk fel és remélem bejutok így a döntőbe. Ha pedig sikerül, akkor minél előrébb szeretnék végezni.”

A 2019-es Európa Játékok június 21-én kezdődik a megnyitóünnepséggel. A tornászok 27-én kezdenek Minszkben.