Kárpáti Krisztián szerint előrébb tart a Szeged kézilabdacsapata, mint arra számított

MH/MTI
2023. december 9. szombat. 14:02
Frissítve: 2023. december 9. 14:20

„Pozitív az összkép, kicsit előrébb tartunk, mint amit nyáron gondoltam” – fogalmazott a csapat irányítását a nyáron átvett tréner.
Kárpáti megjegyezte, az őszi szezon legkellemesebb emléke számára egyértelműen az Aalborg elleni hazai BL-meccs, ugyanis az volt az első győzelme edzőként a Bajnokok Ligájában, ráadásul szerinte ott voltak a legihletettebb formában.

„A szezon előtt sokat gondolkoztunk azon a stábommal, hogy milyen lesz a fogadtatásunk, hiszen ezen a szinten én még nem voltam vezetőedző, a játékoskeretben pedig nagy BL-múlttal rendelkező, többszörös bajnok kézilabdázóink vannak. A játékosok azonban nyitottak voltak, megtaláltuk a közös hangot, jó munkát végeztünk egy olyan közegben, ahol ők is és mi is örömmel dolgozunk” – foglalta össze az elmúlt hónapokat Kárpáti.

A vezetőedző szerint ugyanakkor a következő hónapok nehezek lesznek, ugyanis a januári Európa-bajnokság miatt a keret hetven százaléka elmegy a válogatottakba, a torna után pedig alig egy hetük lesz arra, hogy újra megtalálják önmagukat.
„Kicsit aggódom emiatt, mert soha nem voltam még ebben a helyzetben, de a többi, velünk egy szinten lévő csapat ugyanezzel a problémával fog szembenézni. Meglátjuk, az Eb után ki milyen állapotban lesz, nehéz tavaszi szezonra számítok” – mondta a tréner.

A célokról kijelentette: a Bajnokok Ligájában szeretnének bejutni az egyenes kieséses szakaszba, a magyar sorozatokban pedig döntőbe akarnak kerülni, és legalább az egyik fronton – Magyar Kupa vagy bajnokság – szeretnének meglepetést okozni.

„Mindenki azért kezdi el a pályafutását, hogy olyan közegben szerepelhessen mérkőzéseken, mint én Szegeden. Jó a légkör, a szurkolók befogadtak, volt, hogy vereség után is zengett a csarnokban a szép volt fiúk. Büszke vagyok arra, hogy itt lehetek” – jelentette ki Kárpáti Krisztián.

A szegediek a magyar bajnokságban 12 győzelemmel és egy vereséggel a Veszprém mögött a második helyen állnak, míg a BL-ben az A csoportban öt győzelem és egy döntetlen mellett négyszer kaptak ki, így 11 ponttal jelenleg ötödikek, de a hátrányuk mindössze egy pont a második Aalborggal szemben.

Írta a Magyar Hírlap