„Karrierem legfontosabb meccse lesz” – Pioli

A Milan a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésére készül és az Inter ellen fog pályára lépni a San Siróban. Stefano Pioli a meccs előtti nyilatkozatában elmondta, hogy eddigi edzői pályafutása legfontosabb mérkőzése következik.

„Soha nem hiányzott a csapatszellem, de ez önmagában nem elegendő, ha mellette nincs meg a megfelelő kvalitás és hozzáállás. Kemény mérkőzés lesz, de egyben szórakoztató is. Igyekeztem örömöt és elszántságot átadni a játékosoknak, hogy ilyen szintű mérkőzésen játszhatunk. Kiejtettük a Tottenhamet és a Napolit, bárkit képesek vagyunk legyőzni. Egyesek számára az Inter a favorit, de szeretnénk jól teljesíteni. Ez a párharc 180 percen keresztül fog tartani. Nagyszerű formában vagyunk a BL-ben és most megpróbálunk még egy lépést tenni előre, hogy bejussunk a döntőbe. Egyszerűen csodálatos lenne. Azt érzem, hogy a szurkolókkal együtt képesek vagyunk valami kivételes dologra. Ha el akarjuk érni a szezon elején még elképzelhetetlennek tűnő célt, akkor rendkívüli teljesítményt kell nyújtanunk.” – mondta Pioli.

„Szikrázó hangulatra számítunk a San Siróban. A szurkolóink ösztönözni fognak bennünket, hogy az elejétől a végéig mindent beleadjunk. A Bajnokok Ligája egy nagyszerű lehetőséget jelent számunkra, fontos utat tettünk meg, hogy idáig eljussunk. Két olyan meccs következik az elődöntőben, amelyeken a lehető legjobban kell teljesítenünk, mert csak így harcolhatjuk ki a továbbjutást. Valóban fontos dolog előtt állunk, ha megnézzük, hogy milyen utat tettünk meg és mindössze három év alatt jutottunk el idáig. Köszönettel tartozom a játékosoknak és a vezetőségnek is.”

„Ez lesz edzői pályafutásom legfontosabb mérkőzése, ez vitathatatlan. Biztos vagyok benne, hogy még több ilyen meccsem lesz a jövőben. Mielőtt belépünk a stadionba, csak a játékosaim szemébe fogok nézni, mert nem lesz szükség szavakra. Nem az számít, amit a múltban tettünk, hanem az, amit ezen a meccsen és a visszavágón véghez viszünk. A korábban megnyert és elveszített milánói derbik semmit sem számítanak. Ez egy másik versenysorozat, egy másik történet, egy másik mérkőzés.”

„Leao? Nyugodt vagyok. A játékos és az orvosok lesznek azok, akik megmondják, hogy bevethető állapotban lesz-e a mérkőzésre. Különleges adottságai vannak, a távollétében más tulajdonságokkal rendelkezünk a pályán. Saelemaekers? Az edzések során több játékost is kipróbáltam a bal oldalon. Saelemaekers is képes játszani ezen a poszton, szóval meglátjuk, hogyan fogok dönteni.”

„Koncentráció és lelkesedés van bennem egyszerre. Ki fogom használni a játékosaim kvalitását, a csapat iránti vágyukat és ha mérvadó teljesítményt keresek, akkor a Tottenham és a Napoli elleni meccsekre utalok. Azok a teljesítmények tették lehetővé számunkra, hogy az Interhez hasonló nagyon erős ellenfeleket legyőzzünk. Nem félek semmitől, de nagyon tisztelem az ellenfelet. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezen a szinten ha valaki bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, akkor nagyszerű kvalitásokkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy bennünk is megvan és megpróbáljuk a lehető legjobb játékunkat nyújtani, technikailag, taktikailag és elszántság szempontjából.”