Katus Attila új, egyedi életprogramot készít

Az aerobik világ-és Európa-bajnokot a nyáron focizás közben érte baleset. A sportoló egy egyedi életmódprogram kidolgozásán fáradozik, miközben gyógyul a bokája.

Katus Attila augusztus végén egy futballpálya avatásán játszott, amikor eltörött a szárkapocscsontja.

-Nagyon szeretem a focit, fiatal koromban a pécsi serdülő csapatban is játszottam. Amikor élsportoló lettem, éppen azért, hogy vigyázzak magamra, inkább feladtam ezt a mozgásformát – mondta Katus Attila.

Fogadkozott és mégis megsérült…

– Négy évvel ezelőtt a labdarúgó Európa-bajnokságra kiutazó szurkolói csapatban játszottam, amikor térdszalag szakadást szenvedtem. Akkor megint úgy döntöttem, soha többet foci, de újra elcsábultam. A Prémium Médiaválogatottal egy pályaavatóra hívtak bennünket Szakmárra, a csapatban pedig sok jó barátom van, úgyhogy vállaltam a játékot. Alaposan be is melegítettem, nehogy baj legyen, nagyon élveztem is a meccset, mégis megtörtént a baleset.

– A sérülés a bokaízületet is érintette, így meg kellett operálni. A sportember ugyan még fekvőbetegnek számít, képtelen egy helyben meglenni. Igyekszik addig is hasznosan tölteni az idejét, amíg otthon, valamint a Balatonon lábadozik. Egy merőben új életmódrendszer kidolgozásán dolgozik.

A „KATUSAKTÍV” program, online lesz elérhető az érdeklődők számára.  Ennek különlegessége a személyre szabott edzés- és étkezési rendszer, valamint az a szakmai mélység, ami egyébként nem jellemző az online életmódprogramok esetében.

– Régóta tervezem, hogy kidolgozok egy olyan online elérhető rendszert, amivel bárkinek segíteni tudok, akár a távolból is – mesélt tervéről a sportoló. – A műtét után pedig úgy döntöttem, hogy amint csak lehet, a Balatonnál regenerálódom. Fonyódligeten van a családi nyaralónk. Az a hely számomra mindig a feltöltődést jelentette. Ebben az időszakban pedig még több lehetőségem nyílt arra, hogy hamarabb befejezhessem a programnak a kidolgozását, így már október elején elindulhatok vele. Természetesen, amikor nem a sérüléssel bajlódom, inkább sportolok a Balcsin, de ez most egy kényszerű helyzet. Nagyon szeretek futni itt, Fonyódon az Árpád parton, fantasztikus az új futópálya, amit ott kialakítottak! Elképesztően sokat hozzátesz a mozgás élményéhez, hogy a Balaton egyik legszebb panorámájában lehet gyönyörködni közben, hiszen szemben éppen a Badacsony van. De átjárok Balatonboglárra edzőterembe is, és egyre szívesebben biciklizem, az is egy kedves mozgásforma lett a Balatonnál.

A Balaton tehát régi szerelem, és az sem volt kérdés, hogy amikor a testvérével nyaralót kerestek, hol szeretnének legjobban nyári pihenőhelyet kialakítani.

– Egész fiatalkoromban ehhez a partszakaszhoz kötődtem – mondta Katus Attila. – A barátaim nagy részének Balatonlelle és Balatonfenyves között volt nyaralója, mert ezt volt a legközelebb Pécshez. Azóta is itt, a déli parton érzem legjobban magamat. Ez egy családias közeg, egy szál papucsban és rövidnadrágban elvagyok egész nap. Ha süt a nap, fogom a matracot és órákat töltök a vízben. Az északi parton Tihanyt és Balatonfüredet szeretem, de inkább csak egy-egy napra, egy kirándulás erejéig. A kedvenc helyeim, itt Fonyódliget környékén vannak. Nagyon szeretek Bogláron és Lellén is strandolni. Balatonbogláron a kilátóhoz is gyakran felmegyek, az is egy igazi pihentető hely. Ha pedig kicsit „bűnözni” vágyom, Siófokon a Plázsra megyek, van ott egy palacsintázó, aminek lehetetlen ellenállni, igaz nem is akarok. Ennyi úgy gondolom, ritkán belefér.

A kellemes és hasznos időtöltés mellett persze a család a legnagyobb élmény Fonyódligeten. Mivel Katus Attila testvére még mindig Pécsen él, itt van lehetőségük úgy időt tölteni egymás társaságában, hogy egyikőjük sincs időhöz kötve.

(likebalaton.hu)