Kelbimbó csirkével – Egészségséfünk receptje

A kelbimbó nagyon finom, általában azok is szeretik, akik a kelkáposztát nem. Elkészíthető főzeléknek is, ugyanúgy, mint a kelkáposzta, de párolhatjuk, vagy különböző tepsis ételeket is készíthetünk belőle. Ez utóbbira egy példa mostani egyszerű ételünk.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 csomag szeletelt bacon szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 evőkanál vaj
  • parmezán sajt

A kelbimbót megmossuk és sós vízben majdnem puhára főzzük. Közben a bacon szalonnát, a csirkemellet csíkokra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a szalonnát. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit pirítjuk még, majd a csirkemellet tesszük bele. A csirkemellet is megpirítjuk. Amikor a kelbimbó megfőtt, akkor leszűrjük, hozzákeverjük a csirkemellhez, egy hőálló edénybe tesszük, megszórjuk a tetejét parmezánnal és 200 fokon 20 percig sütjük.

Kelbimbó csirkével - Egészségséfünk receptje

Tipp! Bármilyen más sajt is használható. Aki szereti a tejszínes ételeket, öntsön rá 2 dl főzőtejszínt, utána szórja meg sajttal, és így tegye be a sütőbe.

Jó tudni! Ha van pároló edényünk, akkor abban is megpárolhatjuk a kelbimbót, így sokkal több vitamin marad benne. Viszont a főzési idő kicsit hosszabb lesz.

Még több csábító recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Kelbimbó

Csirkemell

Vaj

Sertésszalonna

Parmezán

Energia

31 kcal

114 kcal

746 kcal

518 kcal

392 kcal

Fehérje

4 g

21,2 g

0,4 g

17,3 g

35,8 g

Zsír

0,5 g

2,6 g

80 g

4,4 g

25,8 g

Szénhidrát

8 g

0 g

0,5 g

1,3 g

3,2 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS