Kessié ajánlatot kapott a Premier League-ből

Antonio Conte, a Spurs vezetőedzője minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a következő szezontól a csapatában tudhassa a Milan középpályását, Franck Kessiét.

Az elefántcsontparti középpályásért már a téli átigazolási időszakban is bejelentkezett a Spurs, ám akkor nem jártak sikerrel a tárgyalások – legalábbis a játékossal. Olasz és angol sajtóinformációk szerint a Milan és a Spurs a múlt hónapban megállapodott egymással Kessié januári átigazolásáról. Ennek alapján a londoni alakulat – amely szerette volna elkerülni az esetleges nyári licitháborút – 15 millió euró körüli összeget fizetett volna a Milannak a lejáró szerződésű játékosért, viszont Kessié nemet mondott és úgy döntött, hogy a télen nem távozik a piros-feketéktől, inkább nyárig kitölti a kontraktusából hátralévő időt.

A Sport című spanyol lap arról számolt be, hogy a Tottenham most egy előszerződési ajánlatot tett komoly fizetéssel Kessiének, aki iránt az utóbbi időben FC Barcelona és a Paris Saint-Germain is érdeklődést mutatott. Az ajánlott szerződés pontos részleteiről nincsenek információk.

Egyelőre nem ismert, hogy a Premier League 7. helyén álló Tottenham vonzó célállomás-e a 25 éves középpályás számára, de a Sport azt állítja, hogy Kessié az elkövetkező hónapokban azt a csapatot fogja választani, amely a legmagasabb fizetést fogja kínálni.

Az elmúlt hónapokban a Milannal folytatott tárgyalások a kontraktus meghosszabbítása érdekében nem vezettek eredményre, ennek ellenére Stefano Pioli a csapat érdekeit figyelembe véve továbbra is bizalmat szavaz a lejáró szerződésű futballistának. Korábbi hírek alapján a Rossoneri legutolsó ajánlata 6,5 millió euró volt, ami 4 millióval magasabb a jelenlegi bérénél, azonban Kessié ezt visszautasította.