Kessié bejelentette távozását a Milanból

Franck Kessié közel egy év után megtörte a csendet és a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy az utolsó egy hónapja következik a Milan játékosaként és a következő szezonban máshol folytatja.

Hónapokkal ezelőtt nagy port kavart a Kessié jövője körüli huzavona, ugyanis több alkalommal is visszautasította a Milan részéről a lejáró szerződésének meghosszabbítására tett ajánlatokat. Ráadásul az év elején tárgyalásban állt az FC Barcelonával és sikeresen meg is állapodtak. Márciusban teljesítette az orvosi vizsgálatokat és aláírta a szerződését a Barcával, amely hivatalosan 2022. július 1-én lép életbe.

Kessié 10 hónap után először nyilatkozott a jövője kapcsán és a Scudetto megnyerése után tulajdonképpen megerősítette, hogy az idény végén távozik a klubtól. Az elefántcsontparti középpályás a Canal+ Sport Africának elmondta, hogy mindent teljesített a Milan színeiben, amiért 2017-ben leigazolták.

“Ezek igazán erős érzések. Nagyon fontos 5 éven vagyok túl, amikor is igazán elköteleztem magam a projekt mellett. Nagyon boldog vagyok a város, a klub, a rajongóim, az edző, magam illetve a családom miatt.” – fogalmazott Kessié.

“Ez a szerződésem utolsó hónapja itt a Milannál, de ez alatt az 5 esztendő alatt sikerült visszajutnunk a Bajnokok Ligájába és megnyertük a Scudettót. Megtettem, amiért engem leigazoltak és úgy gondolom, hogy ez a legjobb módja a búcsúnak.”

A 25 éves középpályás 2021 nyarán a tokiói olimpia alatt tette azt az ominózus nyilatkozatot, amelyben ígéretet tett a Milannak és a szurkolóknak arra, hogy maradni fog és meghosszabbítja a szerződését.