Kessié vissza akar térni a Milanhoz

Carlo Pellegatti újságíró – aki köztudottan Rossoneri-szurkoló – a játékoshoz közeli forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Franck Kessié szeretne visszatérni a Milanhoz.

Az elefántcsontparti válogatott középpályás nyáron 5 év után búcsút intett a Milannak, miután úgy döntött, hogy nem újítja meg a lejáró szerződését és visszautasította a klub hosszabbítási ajánlatait. Kessié Spanyolország felé vette az irányt és csatlakozott az FC Barcelonához, ahol nem igazán találta meg a számításait és Xavi csak kiegészítőemberként számol vele.

Pellegatti meglepő hírt osztott meg és a forrásai szerint Kessié fél évvel a távozása után szeretne visszatérni a piros-feketékhez, azonban az olasz újságíró nem sok esélyt lát arra, hogy ez megtörténjen a Milan álláspontja miatt.

“Franck Kessié ügynökéhez közel álló forrásaim azt mondták, hogy a játékos szeretne visszatérni a Milanhoz. Ez egy hipotézis és semmi sem biztos, de ez az információ közvetlenül Barcelonából érkezett.” – mondta Pellegatti.

“Az elefántcsontparti játékos a nyáron az FC Barcelonát választotta, de a játékstílusa szempontjából a Barca illik hozzá a legkevésbé. A katalánoknál nem értékelik a hozzá hasonló játékosokat. Ott sokkal jobban szeretik azokat a futballistákat, akik másfajta tulajdonságokkal rendelkeznek. A Milannál megszokta, hogy elnökként kezelték, most pedig egy altitkár lett belőle. Nem számít alapembernek és emiatt nagyon sokat szenved.”

“Nagyon, nagyon, nagyon távolinak tűnik számomra, hogy megtörténjen a visszatérés. Nem akarom a lehetetlen szót használni, hiszen a futballban – különösen az átigazolási piacon – nincs lehetetlen. Úgy vélem, hogy jelenleg a Milan végleg lezártnak tekinti a Kessié-fejezetet. Nem hiszem, hogy a klub hajlandó lenne újra leülni egy asztalhoz Atanganával, Kessié ügynökével. Tudjuk, hogy az elmúlt időszakban mennyire megromlott a kapcsolat a felek között.”

Kessiének 2026 nyaráig szóló szerződése van az FC Barcelonával és éves szinten körülbelül 9 – 10 millió eurót keres. A 25 éves játékos eddig összesen 13 tétmeccsen játszott a csapatban és mindössze 485 játékpercet töltött a pályán.