Kessiét a Premier League-ből csábítják

Olasz értesülés szerint a Premier League-ben szereplő Tottenham 2022-ben ingyen szerződtetné Franck Kessiét és készen áll megadni neki a jelenlegi bérének tripláját.

Az elefántcsontparti válogatott középpályásnak egy év van hátra a szerződéséből a Milannál és a felek között zajlanak a tárgyalások a hosszabbításról. Kessié meghatározó játékossá vált és a rendkívül nagy munkabírásának köszönhetően a csapat motorja lett.

Alessandro Jacobone, a RadioRossonera alapítója és a SportItalia riportere arról számolt be, hogy a Tottenham sportigazgatója, Fabio Paratici kapcsolatba lépett Kessié ügynökével, George Atanganával és jelentős ajánlatot tett.

A Spurs készen áll megtöbbszörözni Kessié jelenlegi 2,5 millió eurós fizetését, amit a Milannál keres. A londoni együttes 5 éves szerződéssel és évi 8 millió eurós bérrel csábítja a 24 éves középpályást, vagyis a teljes nettó fizetés elérné a 40 milliót. Jacobone szerint a Tottenham 2022 nyarán ingyen vinné Kessiét szabadon igazolhatóként.

Kessié egy hónappal ezelőtt a Gazzettának adott nyilatkozatában kijelentette, hogy esze ágában sincs távozni a Milanból és a szurkolóknak nem kell aggódniuk, mert nem lesznek problémák a szerződésének meghosszabbításával. Franck leszögezte, hogy addig lesz a Rossoneri játékosa, amíg a klub szeretné.