Készen áll a szerződés Sportiello számára

A nyári átigazolási időszakban szabadon igazolhatóként csatlakozik a Milanhoz.

Mint arról korábban beszámoltunk, Marco Sportiello elfogadta a Milan ajánlatát és a következő szezonban csatlakozik a Rossonerihez. A klub vezetősége Mike Maignan elhúzódó sérülése miatt már a télen szerette volna elhozni Bergamóból, azonban az Atalanta nem volt hajlandó elengedni 6 hónappal a kontraktus lejárta előtt.

A Tuttomercatoweb tájékoztatása szerint készen áll a szerződés Sportiello számára, aki viszonylag hosszú távra írhat alá a Milannal. A várakozások szerint 2027 nyaráig, azaz négy évre fogja elkötelezni magát a Rossoneri mellett.

A 30 esztendős kapusnak a szezon végén lejár a szerződése, így ingyen fog a Milanhoz igazolni. A Calciomercato szerint Sportiello évente nettó 500 ezer eurót fog keresni az új csapatában és második számú kapus lesz Mike Maignan mögött.

Mivel Ciprian Tatarusanunak és Antonio Miranténak is lejár a szerződése 2023. június 30-án és a jelek szerint mindketten távozni fognak a klubtól, így a Milan számára indokolt volt cserekapust szerződtetni és Sportiello abszolút költséghatékony megoldásnak számít a lejáró szerződésének és az alacsony bérigényének köszönhetően. Az olasz kapus 10 év után int búcsút végleg az Atalantának 129 lejátszott meccs után.