Két fiatal játékosával hosszabbított a River Plate – HIVATALOS

A jelentős átalakulás ellenére az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő rekordbajnok két fiatal játékosával hosszabb távon számol…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin rekordbajnok River Plate a napokban 2026 év végéig megújította két tehetséges játékosa, Esequiel Barco és Santiago Simón szerződését a klubnál, akik mindketten nagy jövő előtt állhatnak.

A 24 éves Barco két évvel ezelőtt az Atlanta United-től került a “milliomosokhoz”, amely színeiben azóta 98 tétmérkőzésen 15 találatot és 12 előkészítést jegyzett. A River először kölcsönben szerezte meg a játékjogát, később véglegesítette őt. A szélsőként és irányítóként is bevethető Barco egykoron az Independiente nevelése volt, majd négy szezont lehúzott az MLS-ben, mielőtt hazatért.

A 21 esztendős jobbszélső a River saját nevelésű játékosa, a felnőttek közti 2020-as debütálása óta 90 mérkőzést játszott az első csapat színeiben, melyeken ötször volt eredményes és 13 gólpasszt jegyzett. Mostanáig azonban jobbára csak kiegészítő szerepet töltött be, de idővel egyre több játéklehetőséghez juthat.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Két fiatal játékosával hosszabbított a River Plate – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.