Két magabiztos siker a bajnokjelöltektől

Az Eagles és az Enthroners is eljutott a mercy rule-ig a FEZEN Divízió II. elődöntőjében.

Nem borult a papírforma a hétvégén, lehetett számítani arra, hogy vajon mely két csapat jut majd a székesfehérvári fináléba. Viszont arra nem biztos, hogy mindenki mercy rule-t várt.

A Budapest Eagles a Szombathely Crushers-t fogadta, ám a Zúzókra nehéz pillanatok vártak, miután Piskor Péter sérülés miatt már biztos, hogy nem állt Gildo Nator vezetőedző rendelkezésére. Az első negyedben nagyon elhúztak a Sasok. Weisz Miklós futásával kezdődött a pontzuhatag, majd Pető János kapott el egy Osvald Ádám passzt, végül pedig Zsila Dániel megiramodásával megtriplázta az előnyét a hazai gárda. Pintér Patrik mindhárom touchdownnál eredményes volt. A második játékrészben felébredt végül a Szombathely védelme, amit Tatár Sándor safetyje is jelzett, de a Sasok ettől függetlenül növelni tudták előnyüket Lehmann Albert futásának köszönhetően. 28-2-re vezetett a fővárosi egylet a szünetben.13502578_1761986880704923_8413671299180635743_o

Szorosabb volt a csata a második félidőben, de a Crushers nem tudott újabb pontokat feltenni az eredményjelzőre. A harmadik játékrészben Pintér Patrik szerzett három pontot egy field goallal. Az utolsó játékrészben Lehmann egy újabb touchdownt futott, amivel már beindult a futóóra. A végszó viszont Pintéré volt, aki egy mezőnygóllal állította be a 40-2-es végeredményt. Ezzel pedig a Budapest Eagles magabiztosan masírozott be a Divízió II. július 9-i fináléjába.

Fotók: Zsila Sándor

Budapest Eagles-Szombathely Crushers 40-2 (21-0, 7-0, 3-0, 9-0)
Pontszerzők: Lehmann Albert 2 TD, Weisz Miklós, Pető János, Zsila Dániel 1-1 TD, Pintér Patrik 2 FG és 4 XP, illetve Tatár Sándor 1 S.

Tokaji Ferenc, a Budapest Eagles offensive koordinátora: A mérkőzés úgy alakult, ahogy szerettük volna, az első negyedben már három TD-t tudtunk vinni. Utány nyugodtan tudtunk játszani, a védelem nullán tudta tartani az ellenfelet. Sajnos az offense egy nagyon rossz hívás után kapott egy safetyt. Összességében jól játszottunk, talán ezen a meccsen játszottunk a legkevesebb hibával, amire szükség is volt, mert a Szombathely fizikális és rutinos játékosokból, így kemény ellenfél volt. A Zúzók jól játszottak, de ezen a napon mi jobbak voltunk. Van két hetünk kijavítani a maradék hibákat és felkészülni a Fehérvárbó, és ha ez sikerül, akkor szerintem egy izgalmas meccsen tudunk győzni és a döntő végeredménye tükrözi majd az alapszakasz végeredményét.

Gildo Nato, a Szombathely Crushers vezetője: Az Eagles special teamje eléggé jó, erre nagyon fel kellett készülnünk. Azonban már a találkozó elején vereséget szenvedtünk. Próbáltunk visszakapaszkodni, de csak a safetynek volt kiemelendő. A Sasok minden területen jobbak voltak. Idén az elődöntő volt a szezon fénypontja számunkra. Jövőre sokat kell változnunk, ha Divízió II-t akarunk nyerni. A következő esztendőben már a finálé lesz a cél. Már tervezzük a holt- és előszezont. Folyt. köv. 2017-ben.

 

„Erős” teljesítménnyel jutottak a Koronázók a döntőbe

Talán a legizgalmasabb párharcot az Enthroners-Sparks összecsapástól várhattuk, ám végül a szurkolók belehajszolták a Fehérvárt a magabiztos sikerbe.

Az első félidőben a Szikrák bennmaradtak az öltözőben és a Koronázók gyorsan meglógtak. Erős Márk egyszerűen ellenállhatatlanul játszott, az ő futott TD-jével vezettek az első negyedben a hazaiak, majd a fehérvári irányító Bakonyvári Patrikot is megtalálta egy hatpontost érő átadással. A második játékrészben Erős továbbra is jól adogatott célpontjainak, Sándor Gergőnek, valamint Tóth Nándornak osztott ki egy-egy TD-passzt. Úgy nézett, ki, hogy az Enthroners irányítóját ezen a napon nem lehetett megállítani (25-0).13498146_1071609492913131_4398605400382730111_o

A harmadik negyedben már a Dabasnak is volt válasza. Lőwy Ákos elkapásával szépítettek ugyan a Szikrák, de az újabb hazai pontszerzést már nem tudták megakadályozni, Bakonyvári újabb elkapása és Erős Márk futása már el is döntötte a továbbjutás sorsát, pedig az ellenféltől még kitellett egy 65 yardos Garajszki Ádám elkapott touchdown is. Aztán az utolsó negyedben végleg lezárta a találkozót az Enthroners, miután Erős Márk két hatpontost érő átadást adott Tóth Nándornak. Ezzel 54-12-es sikert ért el a Fehérvár és július 9-én a First Fielden vívhat meg az aranyért.

Fotók: Márkus Mandula

Fehérvár Enthroners-Dabas Sparks 54-12 (12-0, 13-0, 14-12, 14-0)
Pontszerzők: Tóth Nándor 3 TD, Erős Márk, Bakonyvári Patrik 2-2 TD, Sándor Gergő 1 TD, Zách György 5 XP, illetve Lőwy Ákos, Garajszki Ádám 1-1 TD.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: Nagyon komoly győzelmet sikerült szereznünk. A csapat megtette, begyakorolta, amit kértünk. Ugyanezt várom az elkövetkezendő két hétben, mert még komolyabb feladat jön. Az ünneplés ideje hétfőn lejárt. Most a munka ideje jön. Várunk mindenkit a First Fieldre egy jó meccsre.

Bíró Krisztián, a Dabas Sparks vezetőedzője: Először is szeretnék szívből gratulálni az Enthroners-nek a győzelemhez és sok sikert kívánni nekik a döntőre! Megérdemelten nyertek szombaton, hiszen az első pillanattól kezdve ők irányították a mérkőzést és szinte végig az ő akaratuk érvényesült a labda mindkét oldalán. Mi becsülettel végig küzdöttük a meccset, amiért büszke is vagyok a játékosokra, de a játékunkat az egész találkozón nem nagyon találtuk. Még meg kell fejtenem, hogy miért játszottunk ennyire formán kívül és miért kellett másfél negyednek eltelnie ahhoz, hogy egy kicsit is mutassunk abból, amit tudunk. Ez így alakult és csalódottak lehetünk, de szomorúak nem. Hiszen egy nagyon szép, sikeres szezonon vagyunk túl és megérdemelten szereztük meg a bronzérmet 2016-ban. 22 éve sportolok versenyszerűen és most már 10 éve edzősködök, de ennyire jó közösségben még nem játszottam és nem edzettem, mint amilyen a 2016-os Sparks! Minden elismerésem és köszönetem a játékosoké, az edzőké, az elnökünké, a segítőké, a szülőké, a szurkolóké és mindazoké, akik akár egy kicsit is hozzájárultak ahhoz, hogy egy ilyen CSAPAT alakulhasson ki Dabason! Ha ez a társaság egyben tud maradni idén őszre és jövő tavaszra is, akkor már a 2017-es bajnokságban nem a Playoff elérése lesz a cél, hanem a bajnoki cím!

Forrás: http://mafsz.org – RSS