Ketten is kihagyják a Cremonese elleni bajnokit

Két kulcsemberére sem számíthat Stefano Pioli a keddi Cremonese elleni bajnokin.

A piros-feketék szombaton hazai pályán 2-1-re legyőzték a Speziát a 13. forduló keretein belül. A három pont sorsát eldöntő találatot a csereként pályára lépő Olivier Giroud szerezte a rendes játékidő utolsó percében. A francia csatárnak már volt egy sárga lapja sportszerűtlenség miatt, majd az akrobatikus találatát követően a gólöröménél levette a mezét, ami miatt megkapta a második sárga lapot és ezzel együtt a piros lapot.

A fegyelmi bizottság tájékoztatása szerint Olivier Giroud eltiltás miatt nem léphet pályára a következő fordulóban a Cremonese elleni keddi bajnokin. Ráadásul egy másik fontos játékos, nevezetesen Theo Hernández sem fog az edző rendelkezésére állni Cremonában – szintén eltiltás miatt.

Hernándeznek a 83. percben Michael Fabbri játékvezető sárga lapot mutatott fel és ez a szezonbeli ötödik figyelmeztetése volt a Serie A-ban, amelynek következtében automatikusan 1 meccses eltiltás jár. Jelenleg Sandro Tonali az egyetlen játékos, akit sárga lapos eltiltás veszélyeztet, mivel 4 sárga lapja van.

Giroud-t legutóbb 7 évvel ezelőtt, 2015 szeptemberében állították ki még az Arsenal játékosaként egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen.